image

Matrah düzenlemesinin sadece B sınıfı araçlar için yapıldığını, C ve D sınıfı araçlar için de düzenleme yapılmasının bir nebze de olsa halkın araç ihtiyacını giderebileceğini belirten Arburşu, matrah düzenlemesinin üst sınıf araçlara yansımadığını, bu durumun ise ikinci el araç piyasasını çok fazla etkilemediğini ifade etti.

Yaklaşık 580 bin liraya kadar olan araçların bazılarında yüzde 10, bazılarında ise yüzde 20'ye varan indirimlerin yaşandığını aktaran Arburşu, indirim sonrası araçların ise satıldığını dile getirdi.

"ÜRETİM SIKINTISI NEDENİYLE ARAÇ TALEBİNİ KARŞILAYAMIYORUZ"

Kimi araçlarda yaklaşık 30 bin, kimi araçlarda ise 70-75 bin lira aralığında bir indirimin yaşandığını kaydeden Arburşu, "İndirim uygulaması her marka araçta yok. İndirim sınırlı araçlarda olduğu için şu an elimde satacak araç kalmadı. Şu an piyasada araç talebi bayağı fazla ama o talebi karşılayamıyoruz. Bunun da nedeni yaşanan üretim sıkıntısından kaynaklanıyor." dedi.

Sıfır araçlara çok sayıda rağbetin olduğunu belirten Arburşu, "Ama talebe karşılık veremiyoruz. Talebin karşılanması için üretimin artırılması gerekiyor." diye konuştu.

"İNDİRİM SIFIR ARAÇLAR İÇİN PİYASAYA GÜZEL YANSIDI"

ÇİP krizinin halen devam ettiğine dikkat çeken Arburşu, "Bu sıkıntı daha önce üst sınırdaydı, şu anda azalmasına rağmen halen sıkıntı devam ediyor. Rusya ile Ukrayna savaşıyla beraber yedek parça sıkıntısını da yaşıyoruz. Ondan dolayı da üretimde sıkıntılar var. Yapılan indirim sıfır araçlar için piyasaya güzel yansıdı ve bir gün içerisinde mevcut araçlarımızı tükettik. Daha da olsaydı satılırdı." ifadelerini kullandı.

"ÜST SINIF ARAÇLAR İÇİN DE İNDİRİM YAPILSAYDI İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASI DA CANLANIRDI"

Üst sınıf araçlara indirimin yansımadığını söyleyen Arburşu, üst sınıf araçlarında indirim kapsamına alınması gerektiğini kaydetti.

"İndirim yapılmadığı için üst sınıf araçlara talep yok" diyen Arburşu, şöyle devam etti: "Bu araçlarda indirim yapılmasıyla beraber ikinci el araç piyasası da canlanırdı ama şu anda ikinci el otomobil piyasasında herhangi bir canlılık yok. Çünkü ikinci el otomobil araçları halen sabit duruyor. Matrah artırımı sadece B sınıfı araçlar için yapıldı. C sınıfı ve D sınıfı araçlar için de aynı indirim yapılırsa halkın ihtiyacı olan araç sıkıntısı giderilecektir. Matrah indirimine giren araçlarımızın yüzde 100'ü satıldı ve elimizde şu anda araç yok."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *