image

İlki “Dijital Teknolojiler” temasıyla düzenlenen yarışma bu yıl ise “Enerjide Dijital Teknolojiler” temasıyla düzenlenecek. 15-30 Ocak 2023 tarihleri arasında proje başvurularının ön değerlendirilmesinin yapılacağı ve sergiye katılacak projelerin seçileceği yarışma, 17 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek konferans ve sonuç oylamasıyla tamamlanacak.

DERECEYE GİREN YARIŞMACILARA ÖDÜLLER VERİLECEK

Yapay zekâ ve ileri makine öğrenimi, akıllı uygulamalar, nesnelerin interneti, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik, dijital ikizlik, dijital uygulama ve servis mimarisi gibi dijital teknolojilerde trend alt kategorilerin olduğu yarışmada, ürün alanında birinci olan yarışmacıya 30 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye ise 10 bin Türk Lirası; fikir alanında birinci olan yarışmacıya 20 bin, ikinciye 12 bin 500 ve üçüncüye de 7 bin 500 Türk Lirası ödül verilecek.

Necat Nasıroğlu Proje Yarışmaları’23 için yapılan hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Enerji alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerinin ve çalışmaların somut çıktılarını almaya başladıklarının altını çizen Rektör Demir, yarışmanın bu yılki temasının da bu minvalde belirlendiğini dile getirdi. Hayatımızın birçok alanında getirdikleri yenilikler sebebiyle dijital teknolojiler konusunun büyük önem arz ettiğini söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinde yapılan çalışmaların da dijital teknolojiyle desteklenerek tasarlandığını söyledi.
 
Rektör Demir: “Her Çalışmada Gençleri Merkeze Almamız Gerektiğinin Bilincindeyiz”
Proje yarışmalarının özellikle gençler için teşvik edici olduğunu vurgulayan Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Gençlerin fikirlerinin projelere dönüşmesini sağlamak en önemli misyonlarımızdan biridir. Bu yarışma sayesinde gençlerin projelerini gösterebilmeleri, bilgi paylaşımında bulunabilmeleri, en önemlisi de özgüven kazanmaları sağlanıyor. Gençlerin proje üretebilmeleri için modern laboratuvarlar ve çalışma alanları oluşturduk ve bunları artırmaya devam ediyoruz. Bu tür yarışmalar uzun vadeli stratejik hedeflerimizle uyumlu çünkü biz Batman Üniversitesinin dijital teknolojiyle desteklenmiş bir enerji merkezi olacağına inanıyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmemiz için de her çalışmada gençleri merkeze almamız gerektiğinin bilincindeyiz. Fikri, projesi olan herkesin yarışmaya başvurmasını bekliyoruz.” Dedi.
EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *