image

Batman Umut Kervanı BaşkanıSalih Güzel, yaptığı açıklamada, mülteci sorununun yaşadığımız dönemdeinsanlığın önemli bir sorunu haline geldiğini belirtti.

 Dünyanın dört bir tarafında, özellikle deİslam coğrafyasındaki Müslümanların bu anlamda çok büyük mağduriyetleryaşadığına dikkat çeken Güzel, "Bugün hem ülkemizde hem de yaşadığımızşehirde bu anlamda mültecilere sahip çıkma noktasında ciddi bir insani yaklaşımvar. Bu yönüyle mülteciler sahiplenilmiştir. Aslında bu bizim İslami birsorumluluğumuzdur." dedi.

"ONLARA SAHİP ÇIKMAK HEMİNSANİ HEM DE İMANİ BİR SORUMLULUKTUR"

Mültecilerin yerlerinden,topraklarından uzakta hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını vurgulayan Güzel,şöyle devam etti:"Onlara sahip çıkmak hem insani anlamda hem de imanianlamda bir sorumluluğumuzdur. Şu an Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, SuudiArabistanlı ve farklı kökenlerden iltica ederek şehrimize yerleşmiş vederneğimize yardım başvurularında bulunan kardeşlerimiz var. Bizlerimkânlarımız dâhilinde bu kardeşlerimize hayırseverlerden gelen bağışlarıulaştırmaya çalışıyoruz."

 "ODUN, KÖMÜR GİBİ YAKACAK İHTİYAÇLARIVAR"

İHH Batman Şube BaşkanıMehmet Latif Kaya ise kış aylarında mültecilerin hayat şartlarının biraz dahazorlaştığını anlattı.

Mültecilerin birçokihtiyaçlarının bulunduğunu hatırlatan Kaya, "Türkiye'de olduğu gibiBatman'ımızda da yaklaşık olarak 4 bin 162 Suriyeli, Afganistanlı ve değişikmilletlerden olan mülteci ailemiz var. Elimizden geldiği kadarıyla bunlarayardım etmeye çalışıyoruz ama özellikle bu kış aylarında iş imkânları azalıyorve ufakta olsa sıkıntılar oluyor. Bunun için odun, kömür gibi yakacakihtiyaçları oluyor." ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *