image

Muhtarlar Günü dolayısıyla köy ve mahalle muhtarlarından oluşan bir heyet Vali Ekrem Canalp’ı makamında ziyaret etti. 

Muhtarlara ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali canalp, heyetin muhtarlar gününü kutlayarak, yürütmüş oldukları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti. Ziyaret sırasında muhtar heyetine; İdare ve Denetim Müdür Vekili, Hasan İnanç ile Batman Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü Ömer Zengin eşlik etti. 

Muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Canalp, Muhtarlar gününün kendisi için önemli bir hatırası olduğunu belirterek, Mahalli İdare Genel Müdürlüğü Mevzuat ve Strateji Daire Başkanlığı yaptığı dönemde muhtarlar günü genelgesi taslak metnini kendisinin hazırladığını ifade etti. 


Belli günlerde kutlanılan meslek günlerinin meslek mensupları arasında bir dayanışmaya vesile olduğunun altını çizen Canalp, “Bugün vesilesiyle kendi talep, sorun ve ihtiyaçlarınızı gündeme getirme şansınız doğuyor. Muhtarlık müessesiyle ilgili devletimizin bir eylem planı var. O eylem planı sürekli güncellenen ve eklemeler yapılan bir plandır. Bugün Ankara’da ülkemizin her tarafından giden muhtarların katılımı ile bir toplantı gerçekleştiriliyor. Toplantının ana gündem maddelerinden bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklayacaktır; bütün muhtarlarımızın her ilde kendilerine ait temsili mahiyette bir konaklarının olmasıdır. Ben bunu Edirne Valiliğim döneminde gerçekleştirmenin   kıvancını yaşadım. İnşallah bunu hep beraber Batman’da da hayata geçireceğiz” diye konuştu. 


Muhtarlık müessesinin temsil makamı ve ulaşılabilir bir makam olduğunu belirten Vali Canalp, “Türkiye’de muhtarlık müessesi gücü, temsil makamı olmasında geliyor. Sizler bire bir mahallerimizde ve köylerimizde devletin temsil makamısınız. Bu gücünüzün en büyük kaynağı da burasıdır. Bu temsil makamı olabilmek demek aynı zamanda ulaşılabilir olmak demektir. Kendinize ait yerlerinizin olması gerekiyor.  Köylerde çok sorun olmasa da mahallelerde büyük bir sorun olmasından dolayı önemli bir ihtiyaç. Biz Batman’da belediye olarak her yıl belli sayıda da olsa yeni muhtarlık binaları yapmak suretiyle bütün mahallelerimize bir aşama içerisinde muhtarlarımızın kendilerine ait mekanlarına kavuşturma imkanımız olacak” dedi. EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *