image

Muhtarlar gününü tebrik ederek sözlerine başlayan Padir, “ “19 Ekim Muhtarlar günü” olması hasebiyle hepinizin Muhtarlar gününü tebrik ediyorum. muhtarlık müessesi, bir ayağı devlet, bir ayağının da millettin teşekkülü ile, iki ayaklı köprü konumundaki, devlet-millet iletişiminin en önemli bağlarından  olan ve 1829 tarihinden günümüze dek varlığını sürdüren köklü bir kurumdur. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır.” Dedi.

    Padir şunları söyledi: “ Muhtarlık, fedakârlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görevdir. Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olur. Muhtarlarımız hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Kurulduğu günden bu güne kadar, mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 halkına hizmet etmekten asla geri kalmamışlardır. Bu nedenle bizler;  her zaman köyüne ve mahallesine fiziki hizmetlerin yanı sıra, sakinlerimizin her türlü bireysel sorun ve dertleriyle hemhal olmuş kimseleriz. Dolayısıyla bizler konumlarımız itibariyle, mahalle ve köylerimizin dili, kulağı, gözü ve şefkat eliyiz.” Dedi. 

Padir,  Muhtarlıklarımız, Valiliklerimiz, belediyelerimiz ve kurum müdürlüklerimizin mahallelerdeki en önemli temsilcilikleri konumunda olan birer devlet kurumlarıdırlar. Bu önemli günümüzde kıymetli halkımıza şunu söylemek isteriz ki; biz bu görevlere sizlerin teveccühüyle geldik. Bizlerde her türlü istek ve taleplerinizi karşılamakla ve sizlere hizmet etmekle mükellefiz. Dolayısıyla her türlü taleplerinizi gece gündüz demeden bizlere iletebilirsiniz.” Diye konuştu.

     Vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi gördüklerini belirten Padir, “ Her zaman söylemiş olduğumuz klişe bir söz vardır. Devlet ve millet arasında körü vazifesi gören bir kurumdur. Muhtarlık kurumu önemli bir kurumdur. Valilik veya belediyeye ye gidemeyen veya giderken zorluk yaşayacağını düşünen yüzlerce vatandaş, ilk resmi kurum olarak muhtarlara yönelmektedirler. Bizlerde Valiliğe bağlı resmi bir kurumuz. Bizler vatandaşlardan gelen talep ve istekleri sözlü bir şekilde valiliğe ve yetkililere iletmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“BAZI MESELELERİ 10 DEFA İLETMEMİZE RAĞMEN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMUYOR”

Muhtarlık kurumunun icracı değil ricacı bir kurum olduğunu vurgulayan Padir, “Vatandaşların talep ve isteklerini ilgili kurumlara götürmek suretiyle zaman zaman sorun yaşayabilmekteyiz. Bazı meseleleri 10 defa iletmemize rağmen çözüme kavuşturamadığımız sorunlar da oluyor. Dolayısıyla biz de üzülüyoruz. Vatandaşımızın talepleri çok fazla. Her anlamda ailevi sorunlardan özel sorunlara kadar bize anlatmaktadırlar. Bizler de elimizden geldiği kadarıyla bu sorunlarını çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz.” Dedi.

“ÇOĞU ZAMAN RANDEVU TALEPLERİMİZ KALE BİLE ALINIYOR”

Muhatap alınma konusunda sorun yaşadıklarını söyleyen Padir, “ Biz vatandaşlar için valiliğe veya yetkililerle görüşüyoruz. Şahsi işlerimiz için değil. Eğer muhtarlar olmasaydı vatandaş valilik belediye ve diğer kurumlara yığılırlar. Son zamanlarda muhatap alma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. İlgililer bizlere eskiye oranla sahip çıkmıyor. Bu konuda şikâyetçiyiz. Çoğu zaman randevu taleplerimiz kale bile alınıyor.” İfadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *