image

İl Sağlık Müdürlüğü, son günlerde herkesi telaşa düşüren Mers hastalığının Türkiye’de şimdiye kadar tespit edilmediğini açıklayarak Batmanlı vatandaşları rahatlattı.

 Türkiye'de MERS açısından şüpheli bulunan 522 olası vaka için yapılan laboratuvar çalışmaları sonucunda MERS tespit edilen vakanın olmadığı belirtilen açıklamada, olası hastalığa karşı alınması gereken tedbirlere de yer verildi.

 HASTALIK SOLUNUM YOLUYLA BULAŞIYOR

MERS’in insanlarda çoğunlukla soğuk algınlığına sebep olan virüsler olduğu belirtilen açıklamada, “Ancak çok daha ciddi solunum yolu hastalıklarına da sebep olabilmektedirler. Hastalık genel olarak ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum sıkıntısı ile birlikte ortaya çıkan akut ciddi solunum yolu hastalığı tablosu ile görülmektedir. MERS 21. Yüzyılın ilk uluslararası sağlık acil durumu olarak 2003 yılında daha önceden bilinmeyen bir virüs halinde ortaya çıkmıştı ve yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Yaklaşık 10 yıl sonra  Coronavirüs ailesinden, daha önceden insan ya da hayvanlarda tespit edilmemiş olan MERS Eylül 2012'de insanlarda ilk defa tanımlanmıştır.” denildi. 

 522 ŞÜPHELİ VAKADAN HİÇ BİRİ MERS DEĞİL

Ülkemizde MERS açısından şüpheli bulunan 522 olası vaka için yapılan laboratuvar çalışmaları sonucunda MERS tespit edilen vakanın olmadığının altı çizilen açıklamada, 2014 yılı Mart ayının ortasından itibaren vaka sayılarında keskin bir artış olmuştur. Turistler, seyahat edenler, misafir işçiler, hacı adayları ve umre ziyaretçilerinin; virüsün hayvansal ya da çevresel kaynağına, doğrulanmış bir vakaya ya da bir hastaneye maruz kalarak hastalığa yakalanmaları olasıdır.”  İfadeleri kullanıldı. Mehmet Emin Uras

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *