image

Tekstil sektörünün Batman için önemli bir şans olduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da 40 bin gibi çok ciddi bir istihdam sayısına ulaşan tekstil sektörü tam anlamıyla Batman ekonomisinin temelini oluşturuyor. İşletmelerimiz ise son dönemde girdi maliyetlerindeki yükseliş, döviz fiyatlarındaki dalgalanma, belirsizlik ortamı ve kalifiye eleman eksikliği nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmış durumda. Tekstil sektöründeki canlanma genç ve kadın istihdamı açısından en yüksek işsizlik oranlarına sahip kentlerden biri olan Batman’ın ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Müjdeci, “Bu sebeple tüm bu sorunların birer birer ele alınması gerekiyor. Özellikle mevcut işletmelerin büyümesini, yeni işletmelerin açılmasını sağlamak ve istihdam sayısını artırmak için kalifiye eleman eksikliğini gidermek üzere İŞKUR ve Batman Üniversitesi bünyesinde eğitim programları başlatılabilir. Yıllardır gündemde olan Tekstil OSB için girişimlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Mevcut OSB alanlarında yıkama ve atık tesislerin hayata geçirilmesi ve yer tesisi konusunda mutlaka istihdam odaklı işletmelere öncelik tanınması gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

Müjdeci, “Batman’da tekstil sektörü bugünlere kolay gelmedi. Dolayısıyla işletmelerin önünü görebilmek, Batman ekonomisine daha fazla katkı sağlamak ve üretim katma değerini artırmak adına artan girdi maliyetleri açısından faizsiz krediye ulaşabilmesi gerekiyor. İşletmelerde günde 12 saate kadar yoğun bir emek harcayarak çalışan işçilerin de asgari ücretten daha fazla bir gelir elde etmesini sağlamak üzere; işletmelere mutlaka personel desteği verilmelidir.” İfadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *