image

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından teravih namazının ardından tün dünya Müslümanları için dua edildi.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından ‘Ümmet İçin Dua’ etkinliğiyle teravih namazının ardından tün dünya Müslümanları için dua edildi.

‘Ümmet İçin Dua’ etkinliği, Batman merkez Kültür Cami’sinde teravih namazının ardından birçok STK temsilci ve üyelerinin yanı sıra, cami cemaatinin de katılımıyla Batman Düşünce ve İnan Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Davut Okçu tarafından okunan açıklamayla başladı.

DÜNYA BARIŞI İSLAM ÜMMETİNİN GÜÇLÜ OLMASINA BAĞLIDIR

Dünya barışının İslam Ümmetinin güçlü olmasına bağlı olduğunu belirten Okçu, “İslâm ümmeti bir vücut gibidir; bir uzvun hastalığının bütün vücudu rahatsız etmesi gibi, bir Müslüman’ın başına gelen belâ ve musibetleri, bütün Müslümanlar kendilerine dert edinmelidir. Gelinen noktada Efendimizin “Benden sonra dönüp birbirinizin boynunu vuran kâfirler olmayın” uyarısına rağmen her gün yüzlerce Müslüman’ın şehadet haberini almaktayız. Ne hazindir ki, Müslümanların kanı yine büyük ölçüde Müslümanlar tarafından dökülmektedir.”” dedi.

ÜMMET KAVRAMININ İÇİ BOŞALDI

Daha sonra Okçu, Mehmet Akif Ersoy’un şiiriyle ümmetin dağınıklığına deyindi. Okçu, “Yüce Allah “Kim bir cana kıymamış, ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış olan bir canı öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de onu yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur” buyurmaktadır. Ne yazık ki, Ümmet kavramının içi boşaldı. Her yerde kan ve ölüm, her yerde zulüm, mazlumlar vahşet sağanağında mahzun. Müslüman’ın kanı Müslüman’ın eliyle dökülmekte.” İfadelerini kullandı.

ACIMIZI KİMLERLE PAYLAŞACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK

 Ardından Şehit Şeyh Ahmet Yasin’in ümmeti Allah’a şikâyetini okuyan Okçu, “Yüreğimizin acısını kimlerle pay edeceğimizi şaşırdık; Bizler Batman’da iftar açarken Halep’teki kardeşlerimiz Esed canisinin varil bombalarına hedef oluyor.Bizler teravih sonrası sohbet halkaları kurarken Yemen’deki kardeşlerimiz savaşın sebep olduğu salgın hastalıkların pençesinde can çekişiyor.Bizler davullar ve ilahiler eşliğinde sahura kalkarken Kobanili kardeşlerimiz İŞİD’in bomba yüklü araçlarından kurtulmanın telaşını yaşıyor.Bizler ramazan ayının bütün güzelliklerini idrak ediyorken Doğu Türkistan’daki Müslümanlar oruç tutamıyor, namaz kılamıyor, işkence görüyor ve tehcire zorlanıyor. Hülasa yeryüzünün Müslümanlara dar geldiği, her türlü zulmün ve vahşetin reva görüldüğü bir çağda nefes alıp vermekteyiz. İnsan hakları, demokrasi gibi kavramları diline dolayan Batı’nın ikiyüzlülüğü ise Mısır darbesiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Batı’nın cılız ve göstermelik tavrından cesaret alan Sisi’nin, Mısır tarihinin sivil ve seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Mursi’yi idam etmesi an meselesidir.” Dedi.

 Açıklamanın ardından Selahattin-i Eyyubi Medresesi Baş Müderrisi Rıdvan Mescidi İmam Hatibi Musa Ekinci’nin okuduğu uzun bir duanın ardından ‘Ümmet İçin Dua’ etkinliği katılımcıların musafahaya durmalarıyla son buldu. Vedat Aydın

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *