image

Ekonomik sıkıntılar sebebiylebüyükbaş hayvanlara talebin az olduğu pazarda en fazla küçükbaş kurbanlıklaralıcı buluyor.

Sabahın erken saatlerindeBatman Canlı Hayvan Pazarı'na getirilen büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 20 binila 30 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 2 bin ila 3 bin TLarasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Bu sene ekonomidekisıkıntılar nedeniyle satışlarda bir durgunluğun olduğunu, satışların henüzistenilen seviyede olmadığını belirten hayvan satıcıları, dini vecibeleriniyerine getirmek için halkın genelde bayrama 1-2 gün kala hayvan almayageldiğini söyledi.

Hayvan satıcısı ve aynızamanda Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, Kurban Bayramınedeniyle hayvan borsasında kurbanlıkların dolu olduğunu fakat alıcının çokfazla olmadığını söyledi.

“HAYVAN FİYATI ÇOK YÜKSELDİ”

Alıcı beklediklerini dilegetiren Rüzgar, “Bayramın son bir, iki günü canlılık olabilir ama şu andacanlılık yok. Bu fiyattan, ekonomik durumdan kaynaklanmaktadır. Geçen sene birhayvan bin 200-bin 500 TL arasındayken şu an 2 buçuk, 3 bin TL’dir. Büyükbaşıhayvanların fiyatı çok yükseldi. Büyükbaşlar geçen sene 12-15 bin TLarasındayken şu anda 30-40 bin TL arasında değişiyor.” dedi.

“HAYAT ŞARTLARI ZORLAŞMIŞ”

Pazarda hayvan talebinin çokaz olduğunu vurgulayan hayvan satıcısı Refik Solak ise şunları söyledi:

“Millette genelde para yok.Hayat şartları biraz zorlaşmış. Bundan dolayı millette alım gücü yok. Yem, arpaçok pahalandı. Bu durum hayvanlara da yansıyor. Geçen senenin bin 500 liralıkkuzusu şu anda 3 bin liraya tekabül ediyor. Geçen sene bu vakitte en az 50-60tane kurban satmıştım ama şu anda 10 tane bile satmamışım. Bayramın 3’üncügününe kadar hayvan pazarı açıktır.”

“PAZAR KURULDU AMA SATIŞ YOK”

Bir diğer hayvan satıcısıMehdi Badiç, “Pazar kuruldu ama satış yok. Hayvanlar çok pahalıdır. Danaya25-30 bin TL istiyoruz ama alıcı yok. Satışlar çok az durumda. Bayramın birinciveya ikinci günü satışlar olacak.” diye konuştu.

“HENÜZÇOK FAZLA TALEP YOK”

Birhaftadır pazar kurulduğunu ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle satışların henüzistenilen seviyede olmadığını belirten Şahin Aydın, “Küçükbaş hayvanlarınfiyatı 2 bin 500 ila 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Büyükbaş hayvanlar ise25-30 bin TL arasında değişiyor. Yalnız bu sene çok fazla bir talep yok. Bu yılhayvanların masrafı çok fazladır.” ifadelerini kullandı.


“HİÇBİR SENE BU SENE KADARPERİŞAN OLMADIK”

Hayvan satıcısı Kenan Solak da “Millet çok fazlagelmiyor. İnsanlar tek tük geliyor. İşlerimiz olmuyor. Arpa fiyatı çokyükseldi. Mazot fiyatı hakeza öyle. Bundan dolayı çok perişan durumdayız.Hiçbir sene bu sene kadar perişan olmadık. 3-4 gün bayrama kaldı ama henüzhayvan satışı yapamadım. Geçen sene bu vakitte 15-20 tane hayvan satıyordum.”dedi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *