image

Çaya bir defada yüzde 43 dolayında zam geldi. Fahiş zam karşısında ne yapacaklarını bilemeyen çay ocağı işletmecileri kara kara düşünüyor. Daha yeni çaya zam yaptıklarını, yeni bir zammın kendilerini müşterisiz bırakacağını belirten çay ocağı işletmecileri, zammın geri alınmasını istedi.

Çaya yapılan yeni zamla çok zor bir sürece girdiklerini belirten Çay Ocağı İşletmecisi Şuayb Epöz, “Çaya yüzde 43 oranında zam yapıldı. Milletin alım gücünün düştüğü bu zamanda çaya zam yapılması bizleri zorlayacaktır. Halk ne yapacağını şaşırdı. Bizler de eskiye göre iş yapamaz olduk. Masraflarımız artmış durumda. Çay, şeker ve diğer giderlerimize her geçen gün zam yapılıyor. Fakat sattığımız çay fiyatları sabit durumda. Çayın tanesi şuan da 2 TL. Çay fiyatlarını yükseltmemiz uygun olmaz çünkü fiyatları yükseltirsek bu sefer halk çay içemeyecek duruma gelecek. Yapılan zamların geri alınması lazım. “ dedi.

Diğer bir Çay Ocağı İşletmecisi İdris Güneş de yaptığı açıklamada, “Her gün zamlarla karşılaşıyoruz. Daha önce 4 kilosunu 19 TL’den aldığımız şekeri şuanda 100 TL den ancak alabiliyoruz. Pet bardak fiyatlarındaki artışlar da aynı şekilde durmak bilmiyor. Çay fiyatlarına da yüzde 43 oranında zam yapıldı. Artık ne yapacağımızı bilemez olduk. Her malzeme almaya gittiğimizde farklı bir fiyat ile karşılaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Güneş şunları söyledi: “Dükkân giderlerimiz artmış durumda. Çay, şeker, pet bardak ve dükkânın diğer giderleri, elemanların ücretleri, elektrik ve su faturası derken masrafların altından çıkamıyoruz. Sattığımız çaylara zaten yeni zam yaptık. Tekrar bir zam yaparsak eğer müşterilerimiz bu durumu kabul etmez. Bu zamların önünün alınması gerekmektedir.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *