image

Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; Batman Valisi Hulusi Şahin, Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürleri ve arı yetiştiriciler katıldı.

Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın'ın açılış konuşmasının ardından arı yetiştiricilerine hitap eden Batman Valisi Hulusi Şahin;" Bakanlığımızın destekleme programı çerçevesinde arı yetiştiricilerimize toplam değeri 1 milyon 162 bin Türk lirası değerindeki bu şekerleri sizlere destek mahiyetinde dağıtıyoruz. Hem bakanlık bütçesinden hem de İl Özel İdaresi bütçesinden çiftçimizi desteklemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta çiftçilerimize fide desteğinde bulanacağız. Akabinde sera naylonu desteğimiz olacak. Kaynaklarımızın elverdiği ölçüde çiftçimizin yanında olmaya gayret ediyoruz.” Dedi.

Vali Şahin şu ifadeyi kullandı: “Sason bölgesinin balı son derece kaliteli ve piyasada aranan bir bal çeşidi. Çiftçilerimiz yaptıkları her işte olduğu gibi bal yetiştirirken de yaptıkları işi doğu ve hijyenik bir şekilde yapmaya özen gösteriyorlar, göstermek zorundalar. Neticede insan sağlığını doğrudan etkileyen bir iş yapıyorsunuz. Yaptığımız işi de sağlığa uygun ve kaliteli bir şekilde yapmalıyız. Hem marka değerimiz artar ve hem de fiyatı yükselir. Çiftçilerimize verdikleri desteklerden dolayı başta Sayın Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere, İl Genel Meclisine ve İl Özel İdare Genel Sekreterine çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. “

Vali şahin, “Çiftçi gülerse bütün ülke güler. Biz buna inanıyoruz.  Çiftçimiz uygun koordinasyonla bir sadece Türkiye'yi değil, tüm dünyaya besleyebilecek kadar ürün üretebilecek kapasiteye sahiptir. Türkiye, bu kadar verimli ve mümbit ve güzel bir ülke. Yeter ki, bilimsel yöntemlerle iyi tarım yapalım." Diye konuştu.

Tören, arı yetiştiricilerimize yapılan şeker dağıtımının ardından sona erdi. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *