image

Fiyatların dalgalı bir seyir izlemesi ve sürekli artması esnafı zor durumda bırakıyor. Vatandaş ihtiyacı olmasına rağmen fahiş fiyatlardan ötürü alış veriş yapmadan geri dönüyor. Yaz sezonu için hazırlık yapan giyimci esnafı alışveriş yapamamaktan şikâyetçi.

FİYATLAR İKİ KAT ARTMIŞ DURUMDA

Bu yıl yaz sezonuna geç başladıklarını belirten giyimci esnafı Şirin ışık, “Normalde bu mevsimde nisan ayının ortasına geldiğimizde 2.parti yazlıklarımızı getirirdik. Yaz sezonuna biraz geç başladık. İnsanlar hala mont giyiyor. Fiyatlar bu sene pahalı. Aynı ürünü bir hafta önceki fiyatı ile satamıyoruz. Geçen seneye göre fiyatlar iki kat artmış durumda. Ümidimiz bayram. İnşallah bayram hareketli geçecek.” Dedi.

MÜŞTERİ FİYATLARA KARŞI TEPKİLİ

Diğer bir esnaf Fuat Sümbül ise, “1 Hafta önce yazlıklarımızı getirdik. Fakat fiyatlar çok yüksek. Bir tişörtün bize gelişi 60-70 TL civarında. Geçen sene 20-30 TL'den sattığımız ürünü bu sene 2,3 kat daha fazlasıyla bize satıyorlar. Bu ürünleri bu fiyata nasıl satacağımızı bilemiyoruz. Müşteri fiyatlara karşı tepkili… 11 aydır biz bu bayramı bekliyoruz. Geçen bayram yasaklardan dolayı zaten herhangi bir hareketlilik yoktu. Bu bayramdan ümitliyiz. Allah sonumuzu hayretsin.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *