image

6 BİN 469 VATANDAŞA EVDE BAKIM HİZMETİ YAPILDI

Evde bakım hizmeti için 138 milyondan fazla para harcadıklarını belirten Çiçek, “ Evde bakım hizmetlerinden yararlanan toplamda 6 bin 469 vatandaşa, kişi başı bin 797,97 TL olmak üzere toplamda 138 milyon 29 bin 189 TL ödeme yapılmıştır. Özel bakım merkezlerinin hizmet modelleri kapsamında 144 engellimize toplam 7 milyon 274 bin 161 TL ödeme yapılmıştır. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden 1072 çocuğumuz faydalandırılıp bu ailelere toplam 15 milyon 171 bin 796 TL nakdi destek ödenmiştir.” Dedi.

13 BİN 64 AİLEYE DOĞUM YARDIMI

2021 yılı içindeki başka yardımlara da değinen Çiçek, “Doğum yardımı alan aile sayımız 13 bin 64 olup bu ailelerimize ödenen destek ise 6 milyon 77 bin 944 TL'dir. 13 Kreş ve Gündüz Bakım Hizmetlerinden 730 çocuğumuz faydalanmaktadır. Koruyucu Aile hizmetinden 10 ailemiz ve bu ailelerin yanında 14 çocuğumuz yararlanmakta olup, ailelerimize sağlanan destek ise toplam 310 bin 663 TL destek verilmiştir.  7 ailemiz de Evlat Edindirme Hizmetimizden faydalandırılmıştır.” İfadelerini kullandı.

32 BİNE YAKIN VATANDAŞLA GÖRÜŞÜLDÜ

Yapılan ziyaretlerden de bahseden Çiçek şunları söyledi: “Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında; 15 bin 75 haneyi ziyaret ederek 31 bin 721 kişi ile görüşme gerçekleştirilmiş olup toplam da 61 bin 208 hane ziyareti yapılmış ve 198 bin 845 vatandaşımız ile görüşülmüştür. Aralık ayı itibariyle 757 vatandaşımıza ve toplamda 8 bin 872 kişiye engelli kimlik kartı verilmiştir. Eğitim alanlarında toplamda 4 bin 352 vatandaşımıza alanında uzman personelimiz tarafından eğitimler düzenlenmiştir. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz tarafından 1 bin 457 vatandaşımıza psiko-soyal ve hukuksal destek, bilgilendirme ve rehberlik edilmiştir.”

Kadınlara yönelik çalışmalarından da bahseden Çiçek, “Kadın hizmetlerimiz kapsamında kadın erkek eşitliğinin sağlanması, toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi doğrultusunda hizmet veren Kadın Konukevinde 810 kadın ve 644 çocuk birçok faaliyetimizden yararlandı. Aile danışmanlığı, boşanma süreci danışmanlığı ve evlilik öncesi danışmanlığı kapsamında sistem üzerinde yapılan başvuru içerisinde 88 vatandaşla görüşme sağlamıştır.” dedi.

SOKAK ÇOCUKLARINI YALNIZ BIRAKMADIK

Ekiplerinin sokakta yaşayan 76 çocuk tespit ettiğini vurgulayan Çiçek şunları söyledi: “İl Müdürlüğümüze Bağlı Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Mobil Ekip sokakta çalışan / çalıştırılan çocukların tespiti, aile görüşmeleri,  aileye gerekli rehberlik ve danışmanlık hizmetinin verilmesi, aileye gerekli sosyal hizmet modelinin belirlenmesi ve ailenin uygun sosyal hizmet modeli hususunda yönlendirilmesi konusunda hizmet veren bir birimdir. Sokakta çalışan çocukların ihmal ve istismarını önlemek konusunda faaliyet gösteren önleyici bir sosyal hizmet modelidir. Psikolog, Sosyolog, Sosyal Çalışmacı ve Öğretmenden oluşan mobil ekip tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Mobil Hizmet Ekibimiz tarafından sokakta çalışan/çalıştırılan 76 çocuk tespit edilmiştir. Bakanlığımızca Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Okul Destek Projesi, 116 Sosyal ve Ekonomik Destek Sağlanan Ailelerin Çocuklarına Yönelik Sosyo-Kültürel, Sportif, Eğitim vb. alanlarda destek sağlanarak başarıyla yürütülmektedir. “ ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *