image

Batman genelinde 170 bin öğrenci ile 10 bin öğretmen 15 günlük tatil sürecine girdi. Karne töreninde konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, velilere tavsiyelerde bulundu. Bugün başlayacak yarıyıl tatili 6 Şubat Pazar günü bitecek. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı birinci dönem sonunda düzenlenen törende öğrencilere karnelerini veren Batman Valisi Hulusi Şahin, öğrencilerin dijital platformlardan uzak durması tavsiyesinde bulundu.

Vakıfbank Anadolu Lisesinde gerçekleşen karne dağıtım törenine; Vali Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Törende öğrencilere karne ve hediyelerini dağıtan Vali Şahin, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi.

“ÖĞRENCİLERİN DİNLENMESİNE FIRSAT VERİLSİN”

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Şahin, "Bugün Vakıfbank Anadolu Lisesinde çocuklarımızın karnelerini dağıttık. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman’da da binlerce çocuğumuz karnelerini aldılar ve yarıyıl tatiline çıkıyorlar. Karne alan tüm çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. Velilerimize çocuklarımızı fazla sıkmamalarını, bu 15 gün içerisinde onların dinlenmelerine fırsat vermelerini tavsiye ediyorum. Tatil sürecinde öğrencilerin dijital platformlardan ve bilgisayar oyunundan uzak durmalarında fayda var. Moral depolayarak ikinci yarıyıla sağlıklı, güçlü ve enerjik olarak hep birlikte başlayacağız." ifadelerini kullandı.

“170 BİN ÖĞRENCİ KARNELERİNİ ALDI”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da herhangi bir sıkıntı yaşamadan çocuklarımız yarıyıl tatiline girdiler. Bugün itibariyle ilimizde 170 bin öğrenci yarıyıl karnelerini aldılar. İnşallah 15 günlük tatil sürecinde iyice dinlenip, aileleriyle güzel vakit geçirip tekrar ikinci döneme yeni bir enerji ile başlayacağız. Bugün karne alan 170 bin öğrencimize ve ilimizde görevini yürüten 10 bin öğretmenimize şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yarıyıl tatilinde karnelerini alan öğrenciler ise sevinçlerini dile getirerek 15 günlük tatilde dinlenip, ikinci döneme hazır bir şekilde başlayacaklarını söyledi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *