image

SORUNLARI YERİNDE DİNLEDİLER

Kuyubaşı Toki Mahallesini ziyaret eden Durmaz ve HÜDA PAR heyeti burada vatandaşlar, öğrenciler, okul müdürleri, cami imamı ve cami cemaati ile görüşüp sorun ve taleplerini dinledi. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, sürekli sahada olduklarını, Batman halkının sorunlarını dinleyip gündeme getirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

“SEÇİMDEN SEÇİME SAHADA BULUNAN BİR PARTİ DEĞİLİZ”

Durmaz yaptığı açıklamada, “Bizler parti olarak memleketimiz Batman’ın sorunlarına karşı duyarlıyız, mevcut sorunların tespit edilmesi ve çözümünün sağlanması için çalışmalarımıza ve ziyaretlerimize devam ediyoruz. Daha öncelerde de söyledik, şimdi de söylüyoruz; bizler seçimden seçime sahada bulunan bir parti değiliz, bilakis sürekli sahada olan, vatandaşlarla bir araya gelen, esnafı yalnız bırakmayan, sorunların çözüme kavuşması için çalışan, girişimlerde bulunan bir partiyiz. Bu düşüncelerle, partimizin yüklenmiş olduğu misyon gereği son ziyaretlerimizi, mahalle temsilcilerimizle birlikte Yenişehir Kuyubaşı Toki bölgesine yaptık. Burada vatandaşlar, öğrenciler, okul müdürleri, cami imamı ve cami cemaati ile görüştük, bu bölgenin mevcut sorun ve sıkıntılarını kendilerinden dinledik.” Dedi.

“BİR OKUL İHTİYACA CEVAP VERMİYOR”

Yenişehir Kuyubaşı Toki’nin kalabalık bir mahalle olduğunu belirten Durmaz,“Malum Yenişehir Kuyubaşı Toki son zamanlarda göç alan bölgelerden biridir. Bizce bunun temel iki sebebi var. Birincisi, Yenişehir Mahallesi sınırları içinde bulunan Toki evlerinin kira fiyatlarının Batman merkeze göre biraz daha düşük olmasıdır. İkincisi ise, Toki çevresinde son yıllarda yeni binaların yapılıyor olması ve binaların yapımının bittikten sonra vatandaşlarımızın buralara yerleşmesidir. Nüfus artınca doğal olarak bazı ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntılar oluyor. Örneğin burada sadece bir okul var. Bu okul binasından, hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri birlikte faydalanıyor. Bir okul ihtiyaca cevap vermiyor, 1000’den fazla öğrenci için yeterli gelmiyor. Bu konuyla ilgili olarak, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ivedi bir şekilde bir çalışma başlatmalı, ilk ve ortaokul öğrencilerinin ayrı binalarda eğitim görmeleri için imkânları zorlamalıdır. Daha nitelikli bir eğitim için bunun olması elzemdir.” Dedi.

“ARTAN HIRSIZLIK OLAYLARI HALKI TEDİRGİN EDİYOR”

Durmaz şunları söyledi:“Son dönemlerde Yenişehir Kuyubaşı’da hırsızlık olaylarında artış yaşanmaktadır. Bu ciddi bir sorun haline gelmiştir. Maalesef hırsızlar, okula, camiye, taziye evine dadanmışlar. Okulun kapısını, caminin musluğunu, taziye evinin penceresini çalmışlar. Hırsızlık olaylarındaki artış vatandaşları ciddi bir şekilde endişelendirmekte ve tedirgin etmektedir. Toplumun huzurunun temin edilmesi adına sorumluluk sahibi herkesin ve her kesimin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Burada yaptığımız görüşmelerde, madde bağımlılığı ile ilgili de şikâyetler aldık. Ne yazık ki madde kullanımı gençleri değerlerinden uzaklaştırıyor. Bunun için hem hırsızlık hem de madde kullanımıyla ilgili tedbirler mutlaka ivedi bir şekilde alınmalıdır. Bu sorunların gerçek anlamda bitmesi için değerlerine bağlı bir gençliğin, bir neslin yetişmesi gerekmektedir. Duyarlı insanlar işte bu neslin yetişmesi için mesuliyetlerini yerine getirmelidirler.”

“SOSYAL VE SPOR ALANLARININ OLMAMASI EKSİKLİKTİR”

Yenişehir Kuyubaşı’nda öğrencilerin, gençlerin rahatça vakit geçirebileceği, oyun oynayabileceği sosyal ve spor alanlarının olmamasının eksiklik olduğunu belirten Durmaz, “ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü okulun bahçesine ya da uygun bir yere kapalı bir spor alanı yapabilir. Öğrenci kardeşlerimizin ve velilerin bu konuda bir talepleri vardır. Bununla birlikte burada bir gençlik merkezi de kurulabilir. Gençlerin ve öğrencilerin hoşça vakit geçirebilecekleri bir spor merkezinin burada yapılması, gençler açısından çok anlamlı olacaktır. Bu konuda ilgili kurumlar, sosyal ve sportif alanlar konusundaki eksikliklerin tamamlanması için bir çalışma başlatmalıdırlar. Spor tesislerinin, gençlik merkezlerinin yapılması ve bu yerlerin ahlak ve maneviyat ilkeleri doğrultusunda işletilmesi, gençlerin enerjilerini faydalı ortamlarda harcamaları açısından önemlidir.” Dedi.

“İYİ VE FAYDALI ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Durmaz, “Öğrenci kardeşlerimizin, gençlerimizin, genel olarak da vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması ve dile getirilen sorunların çözüme kavuşması için ilgili kurumlar çalışmalarını hızlandırmalıdırlar. Bu konuda bizler de taleplerin karşılanması ve sorunların çözülmesi için gerekli takibatı yapacağız. Ve inşallah, milletimiz ve memleketimize fayda verecek ve nitelikli insanların yetişmesine katkı sağlayacak iyi ve faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *