image

2005-2009 yılları arasında Çınar Kaymakamı ve Diyarbakır Vali Yardımcısı olarak görev yapan, o dönemde Zerzevan Kalesi ile ilgili Dicle Üniversitesine bilimsel rapor hazırlatarak, Kültür ve Turizm Bakanlığına kalenin resmi kazı programına alınması müracaatında bulunan Dr. Hasan Tanrıseven, Diyarbakır-Mardin sınırındaki Zerzevan kalesinde incelemede bulundu.

Arkeoloji alanında yüksek lisansı bulunan ve halen Giresun Vali Yardımcısı olan Dr. Hasan Tanrıseven, Zerzevan Kalesi ve Dicle Havzasındaki tarihi yapıların yılda 1 milyondan fazla turist çekecek kapasiteye sahip dolduğunu belirtti.

Tanrıseven şöyle konuştu:  “Kimilerinin aklına turizm deyince sadece deniz, kum ve güneş geliyor; oysa içinde bulunduğumuz coğrafya kültür turizmi açısından son derece mümbit. Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri, Zerzevan Kalesi, Hasankeyf, Cizre’deki Hazreti Nuh’un mezarı, Midyat ve Mardin’deki manastır ve tarihi yapılar birlikte pazarlandığında Güneydoğu’nun Dicle Havzasına turist yağar. Yerli ve yabancı turistlerin ziyareti hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel açıdan bölgenin kalkınması için önemli bir hamle olacak.” HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *