image

“HAFIZLIK OKULUMUZDA BRANŞ ÖĞRETMENİ EKSİĞİ VAR”

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, ilimizde faaliyette bulunan Hafızlık Proje Ortaokulu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Okulun daha önce bazı fiziki eksikliklerinin bulunduğunu, girişimler sonucu bu eksikliklerin bir dereceye kadar giderildiğini vurgulayan Başkan Şahin, “Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Proje Ortaokulu adında okulumuzun fiziki sıkıntıları mevcuttu. Bu yıl büyük bir ölçüde, kurumların, velilerin, bizlerin ve vali beyin girişimleri sonucunda fiziki sıkıntılar tamamlanmış gibi görünüyor. Fakat şu anda halkımız için önemli bir fırsat diyebileceğimiz bu projede branş öğretmen eksiğimiz var. Bu konuda da İl Milli Eğitim Müdürümüzün buraya bir ağırlık vermesi veya gerekli öğretmen tahsisini yapmasını, halkımız ve öğrenci velilerimiz adına talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“EN ZEKİ EVLATLARIMIZI BU OKULA KAYDETMEMİZ LAZIM”

Proje okulunun Batman halkı için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Batman halkına şunu demek istiyorum ki, Hafızlık Proje Ortaokulu hakikaten halkımız ve geleceğimiz ve göz nurumuz olan evlatlarımız için güzel bir fırsat. Orada faydalı bir ilim tahsil ediliyor. Normal eğitim müfredatının yanı sıra bir de hafızlık öğretiliyor ki, bizim toplum olarak en büyük kaygımız öğrencilerimizin maneviyattan uzak kalmalarıdır. Bu da haliyle olumsuz bir şekilde aile ve topluma yansıyor. İşte bu sıkıntıdan kurtulmak için belki en zeki evlatlarımızı bu proje okuluna kaydetmemiz lazım.” Diye konuştu.

“HALKIMIZ HAFIZLIK OKULUNU GİDİP GÖRSÜN, TANISIN”

Hafızlık okulunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Başkan Şahin, “Bunun kıymetini bilelim. Çocuklarımız eksiksiz bir şekilde derslerini görmekle beraber birde hafızlık eğitimi alarak hafız olabiliyorlar. Bu bir insan için artı değerdir. Düşünün bir öğretmen aynı zamanda hafız olacak, bir doktor aynı zamanda hafız olacak. Bu bulunmaz bir nimettir. Dolayısıyla halkımıza tavsiyem, çocuklarınızı ortaokuluna kaydederken Hafızlık Proje Okulundaki yetkililerle görüşmeden başka okula kayıtlarını yapmayın. Önce burayı görün, tanıyın ondan sonra tercihlerinizi verin.” Dedi.

“HAFIZLIK OKULUNUN TANITIMI İYİ YAPILMALI”

Hafızlık proje okulunun tanıtımının gereği gibi yapılmadığını düşündüklerini ifade eden Başkan Şahin, “Proje okulunun büyük bir fırsat olduğu halde tanıtımının iyi yapılmadığını düşünüyoruz. Velilerimizin bu projeden haberdar edilmeleri için gerek valiliğin gerek milli eğitimin ve gerekse de müftülüğün bu okulun tanıtımını iyi yapmaları gerektiğini düşünüyoruz.” Dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *