image


Kent merkezinde günlük 800 bin ürettiği karton bardakları Doğu veGüneydoğunun tüm illerine dağıtan girişimci Bilal Kandemir, çalışmakoşullarındaki problemler nedeniyle üretim ve istihdamını artıramamanınsıkıntısını yaşıyor. Yer sıkıntısının giderilmesi halinde istihdam ve üretimi çok daha fazlaartıracağını belirten girişimci Bilal Kandemir, Batman Organize SanayiBölgesi’nde kendisine yer verilme talebinde bulundu. 2018 yılında iki makine ile karton bardak üretimine başlayıp 3 yıldamakine sayısını 7’ye, günlük üretim kapasitesini ise 800 bin bardağa çıkaranKandemir, 730 metrekarelik bir alanda 27 kişiyle zor şartlarda çalışmalarınısürdürdüklerini anlattı. Kandemir, iş yerinin şehir merkezinde olmasından dolayı tırların trafiksorunu nedeniyle kendisine hammadde getirmede sıkıntı yaşadığını kaydetti. Organize Sanayi Bölgesi’nde karton bardak ve çeşitlerini artırma üzerinebüyük bir fabrika kurmak istediğini belirten Kandemir, kuracağı fabrikaylaistihdamını da artıracağını vurguladı. Yapacağı yatırımın şehre büyük bir kazanç sağlayacağına işaret edenKandemir, yetkililerden yerel yatırımcılara destek olması çağrısında bulundu.

“ÜRÜNLERİMİZİ TÜM TÜRKİYE’YE VE YURT DIŞINA İHRAÇ ETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

2018 yılında karton bardak üretme işine 2 makine ile başladığını belirtenKandemir, “2018 yılından 2021 yılına kadar sektörümüzde iyi bir mesafe katettik. İlk sene iki makine ile başladık, şu anda ise 7 üretim, bir kesme ve 10gözlü paketle makinemiz var. Mevcut çalışan sayımız ise 27 kişidir. Bu kapasiteile günlük 800 bin karton bardak üretiyoruz. Ürettiğimiz karton bardaklarıMardin, Siirt, Şırnak, Diyarbakır gibi Doğu ve Güneydoğunun tamamınagönderiyoruz. Ankara’da da bir bayiimiz var. Tabi kapasitemizi artırıp baştabütün Türkiye’ye ardından yurt dışına da ihraç etme hedefimiz var. Yalnız şuanki üretim kapasitemiz saydığımız illerle sınırlıdır.” dedi.

“ŞEHİR MERKEZİNDE TRAFİK SIKINTISI YAŞIYORUZ”

Yer darlığından dolayı çeşit artırımına gidemediklerini söyleyenKandemir, şöyle devam etti: “Şu anda sadece bir çeşit karton bardaküretmekteyiz. Çeşit artırmak istiyoruz ama alan darlığından çeşit artırımınagidemiyoruz. Hedefimiz bir çeşit olan üretimimizi çorba kâseleri ile birlikte 6çeşit daha artırmaktır. Tabi mevcut yer darlığından dolayı büyümesağlayamıyoruz. Şu anda 730 metrekare alanımız var. Yeni makinelerikoyabileceğimiz bir yerimiz yok. Batman Organize Sanayi Bölgesinde uygun biryer bize tahsis edilirse kapasitemizi artırıp Batman’daki istihdam sayımızı veüretimimizi de artıracağız. O zaman en az 6-7 ülkeye ihraç edebilecekkapasitemiz olacaktır.”

“ÇEŞİT ARTIRMAK İÇİN YER İSTİYORUZ”

Batman Organize Sanayi Bölgesinde yer talebinde bulunan Kandemir, “Mevcutyerimiz şehir merkezinde olduğu için yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biri detrafik sorunudur. Bize gelen hammadde taşıyan tır araçları büyük sıkıntıyaşıyor. Şayet Organize Sanayi Bölgesi’nde bize yer tahsis edilirse şehirmerkezinde uzun araç trafiği de rahatlamış olacaktır. Bu konu hakkında SayınValimizden ve organize sanayi yönetim kurulundan geçmişte talep ettiğimizbaşvurumuzu değerlendirip bize uygun bir yer vermelerini talep ediyoruz. Yerlibir üretici olarak desteklerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *