image

Hasankeyf Uygulama Oteli’nde Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı ve Antarktika Sefer Başkanı Ersan BAŞAR, Türkiye Fotoğrafçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Berk Yürek ve 150 kampçının katılımı ile açılış programı düzenlendi.

Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan ASLANLI ve Hasankeyf Kaymakamı Şenol ÖZTÜRK de konuşmaları ile katıldı. Açılış programından sonra Hasankeyf Müzesi gezildi ve tekne ile Hasankeyf Kalesine geçildi. Hasankeyf Kalesi'nde ünlü fotoğrafçılar çekimlerini yaparken 100’ün üzerinde çadır Hasankeyf Kalesi'nde Batman çevre illerden gelen kampçılar tarafından açıldı ve 150 doğasever Kalede kampta sabahladı.

Pazar günü yine uygulama otelde verilen kahvaltı ile etkinlik son buldu. Fotoğraf üstatları Hasankeyf Kalesi'ne hayran kaldıklarını ve tüm fotoğraf severleri ileriki tarihlerde Hasankeyf'e beklediklerini belirtti.

Dağcılık Federasyon Başkanı Ersan BAŞAR da Hasankeyf'in Kaya Tırmanışı sporu için ülkemizde ve dünyada eşsiz bir yer olduğunu belirterek federasyon olarak üzerlerine düşen tüm görevlere hazır olduklarını belirtti. Ekip 31 Kasım Pazar günü Batman'dan ayrıldı.  MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *