image


Çocuklarda iştahsızlıkla beraber beslenme bozukluğu, öfke kontrolü ve aile içi iletişim konularını ele alan Uzman Psikolog Sadık Sun, psikolojik ve sosyolojik sorunlara karşı ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Başta anne babalar olmak üzere başkalarının yönlendirmeleriyle hareket eden çocukta öz güveni düşük bir karakter oluşabildiğine dikkati çeken Uzman Psikolog Sadık Sun, anne-babanın tutarlı olması  ve öfke kontrolünü sağlayabilmesi gerektiğini belirterek çocuklara hangi tekniklerle yaklaşılmalı konularını ele aldı.

"ÇOCUKLARDAKİ BAZI DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI ZARARLI ALIŞKANLIKLARA MEYLETME İHTİMALİNİ KUVVETLENDİRİR"

Çocuklarda son zamanlarda baş gösteren psikolojik ve sosyolojik problemlere değinen Sun, "Çocuklarda, son zamanlarda tırnak yeme, parmak emme, tuvalete gitmeyip altına kaçırma ve uykuyla ilgili problemlerin yanı sıra odaya girip uzun süre çıkmama ve odada ne yapıp ettiğini kimsenin bilmemesi gibi durumlar başladığında çocukta zararlı alışkanlıklara meyil göstermiş olma ihtimali olabilir." diye belirtti.

Sun, "Bunun haricinde biraz daha mesafeleşme kısımları var. Çocukta ders başarısının düşük olması, okuldan kaçması, arkadaş çevresini ve kiminle konuşup görüştüğünü aileden saklaması gibi durumlarda, ailenin çocuğa karşı alarm sistemini devreye geçirmesi gerektiğini söyleyebiliriz." dedi.

Yemek yememeyle ilgili son dönemlerde anne babalardan çok fazla şikâyet geldiğini belirten Sun, çocukların pandemiden dolayı evde daha sık zaman geçirmekle beraber enerjilerini atamadıklarının altını çizdi.

"BAŞKALARININ YÖNLENDİRMELERİYLE HAREKET EDEN ÇOCUKTA ÖZ GÜVENİ DÜŞÜK BİR KARAKTER OLUŞABİLİR"

Enerjisini atamadığından mutlu olamayan çocuklarda iştahsızlık baş gösterebildiğine dikkati çeken Sun, "Çocuklarda olduğu gibi yetişkinler olarak biz de mutsuzsak veya stresliysek iştahımızda bir düşme meydana gelebilir. Onun için ne yapılması gerektiğini ve çocuktaki stres faktörünü bir şekilde tespit etmek gerekir. Aile içi geçimsizlik varsa ve bu çocuğa yansıtılıyorsa bu da çocukta iştahsızlığa yol açabilir." ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *