image


“2. OSB BİR AN ÖNCE YAPILMALI”

Batman’ın gelişmesi konusunda iyimser olduğunu vurgulayan İraz, “Malumunuz olduğu üzere Batman’ da mevcut OSB’de yapılan genişletme çalışmaları kapsamında 72 firmaya tahsisler gerçekleşti. Bu yapılan genişleme kapsamında ciddi firmalara yer tahsislerinde bulunuldu. Yeni gelecek olan firmalarla beraber mevcut OSB’de çalışan işçi sayısının yaklaşık olarak iki katına çıkacağını düşünüyoruz. Sayın Valimizin öncülüğünde yapılmaya çalışılan ikinci OSB kapsamında da mevcut OSB yatırımcı sayısı dikkate alındığında ikinci OSB ’nin de bir an önce yapılması halinde çok ciddi anlamda yatırımcıların yer alacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

“BATMAN’IN 5 YIL İÇERİSİNDE HİÇ BEKLEMEYECEĞİMİZ BİR BÜYÜMEYE SAHİP OLACAĞINI GÖRECEĞİZ İNŞALLAH”

Hayvancılık OSB’sinin de bitirilmesiyle ilimizde ciddi bir atılım gerçekleşeceğini söyleyen İraz, “Önümüzdeki süreçte bitecek olan hayvancılık OSB ile beraber Batman’ın 5 yıl içerisinde hiç beklemeyeceğimiz bir büyümeye sahip olacağını göreceğiz inşallah. Bu kapsamda ikinci Antep olmaya adayız. İlimizin jeopolitik konumu sınır kapılarına olan yakınlığı itibariyle ve mevcut yapılan OSB çalışmalarıyla beraber ciddi bir istihdam ve ciddi bir ekonomik büyüme ile karşı karşıyayız. Bu anlamda Batman halkının buna göre altyapısının hazırlanması ve buna göre kendilerinin şekillendirmeleri ileriki süreçte daha iyi bir adaptasyon için gerektiği kanısındayız.” Dedi.

“TEKSTİLDE DE KALİFİYELİ ELEMAN LAZIM”

Tekstilde de kalifiyeli eleman yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden İraz şunları söyledi: “Belediyeciliğin son zamanlarda yaptığı altyapı çalışmaları sebebiyle ilimizin birçok altyapı sorunu da ortadan kalkmış bulunuyor. İlimiz hızla gelişiyor. Dışardan göç almaya müsait bir il. Tekstil sektöründe iyi bir ivme kazandı. Batman’da tekstil yan sanayisine ilişkin yatırımcı istihdamı artıracak olan kalifiye eleman yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda hem tekstil yan sanayi hem de bölgede kurulacak hayvancılık OSB ile ilgili çalışmaların yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar beraber yürütülürse ilimizde hem tekstil iyi bir lokomotif olacak hem de hayvancılık iyi bir lokomotif olacak.” İraz, “Malum olduğu üzere Batman petrol şehridir. Petrol üretim sahaları ile karşı karşıyayız. Petrol üretimi ciddi bir şekilde arttı. Bu da aynı zamanda istihdam ve katma değer demektir. Petrol ve artezyen kuyularının bulunması bölge açısından oldukça önemlidir. İnşallah bunlar ciddi anlamda ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak. Yeni yapılan imar çalışmaları var. Bu yeni imar çalışmaları ile beraber şehir artık kayıyor. Aydın konak, Hasankeyf yolu üzeri ve Körük bölgeleri imara açıldı. Hasankeyf çevre yollu etrafında 3500 konutun yapılması bekleniyor. Hem OSB ye giden yol hem de Batman’dan Hasankeyf’e giden yolun da ihaleleri yapıldı. Bunların sonucunda şehrin ana merkezlerindeki kalabalık ve sıkışıklık sona erecek. Şehir bir bütün olarak kalkınacak.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *