image

Batman Umut Kervanı "Yetim ve Muhtaçlara Umut Ol" temasıyla yetim ve muhtaç aileler yararına kermes düzenliyor. Atatürk Parkı yanında düzenlenen kermese halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Batman Umut Kervanı tarafından yetim ve muhtaç aileler yararına düzenlenen kermesi ziyaret eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Davut Şahin,Yetim ve fakirler toplum olarak en hassas yanımızı teşkil etmektedir.” dedi.  

“Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir”

Şahin konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Batman Umut Kervanı Derneği tarafından “Yetim Ve Muhtaçlara Umut Ol” temasıyla düzenlenen kermese Hüda Par İl Başkanlığı ve teşkilatı olarak iştirak ettik. Yetim ve fakirler toplum olarak en hassas yanımızı teşkil etmekte. Bu duyarlılığın toplumumuz arasından hiçbir zaman eksilmemesi gerekir. Zira Resulullah (SAV) bir hadisi şeriflerinde “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” diye buyurmaktadır.  Bu inanç ve prensibe sahip bir milletiz. Dolayısıyla yetim ve muhtaçlara aşırı bir sahiplenme ve meylimizin olduğunu belirtiyor ve bu duyarlılığın daim olması gerektiğini düşünüyoruz.”  

Yetim Ve Yoksullara Her Vesile İle Sahip Çıkmalıyız

Özellikle hayat pahalılığının arttığı bu süreçte, bu tür yardım faaliyetlerinin düzenlenmesinin çok değerli olduğunu söyleyen Şahin; “Normal işi gücü olanların dahi geçimde zorlandığı bu süreçte, elbette ki bizim yetim ve yoksullara sahip çıkmamız lazım. Batman Umut Kervanı Derneğinin bu girişimini makbul ve çok değerli buluyoruz. Yöneticilerinden çalışan ve gönüllülerine kadar hepsinden Allah razı olsun. Çok güzel ve hayırlı bir işe girişmişlerdir. Rabbim bu sevaptan bizleri de mahrum etmesin. Bu amaç ve gaye için buradayız. Bu vesile ile tekrar katkı sunan ve organize edenlerden yüce Allah (c.c.)’ın razı olmasını diliyorum.” dedi. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *