image

Eski Batman BARO Başkanı Yusuf Tanrıseven, Batman’da suçlarda çok büyük artışın olduğunu söyledi. İşsizlik ve ahlaki bozulmanın hırsızlık olaylarında, ekonomik suçlarda adeta patlamaya sebep olduğunu vurgulayan Tanrıseven, boşanma oranlarında da ürkütücü artışların yaşandığı ifade etti.

EVE KAPNMA AİLEVİ HUZURSUZLUKLARI ARTIRDI

Pandemi süreciyle birlikte tüm dünyada ciddi ekonomik sıkıntıların yaşanmaya başladığını söyleyen tanrıseven, “ Tüm dünyada yaşadığımız pandemi sürecinden sonra insanlar hem psikolojik olarak ciddi bir şekilde etkilendiler hem de ekonomik durum olarak çoğu ülkede birçok insan daha kötü duruma gelmeye başladı. Pandemiden dolayı insanlar evde kalınca eskisi gibi sağlıklı davranamıyorlar. Çünkü dışarı çıkamıyorlar, sosyalleşemiyorlar, ister istemez huzursuzluklar evin içine doğru kayıyor.” Ifadelerini kullandı.

İŞ SAHIBI OLAN INSAN HIRSIZLIĞA MEYLETMEZ

İşsizlikle birlikte hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlarda artış olduğunu söyleyen Tanrıseven,“Öte bir yandan da ekonominin kötüleşmesi ile esnaf sektöründe çok ciddi sıkıntılar var. İşsizlik arttığı zaman, insanların ekonomik durumu kötüleştiği zaman, ekonomik suçlarda da artış yaşanıyor. İşsizlik, suç oranlarına da aynı oranda paralelde artış gösteriyor. Özellikle ekonomik suçlar dediğimiz; hırsızlık, dolandırıcılık, yağma ve evrakta sahtekarlık gibi suçlar son dönemde ciddi bir artış gösterdi. Bunun çözümü uzun vadede işsizliğin giderilmesi ve ekonominin düzelmesidir. İş sahibi olan insan hırsızlığa meyletmez.” Dedi.

Ekonomik sorunların artışına ahlaki bozulmanın eklenmesi sonucunda ailenin, ailenin tehlike altına girdiğini söyleyen Tanrıseven, “Bu durum sadece hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlara sebep olmadı. Boşama davalarında da ciddi bir artış var. Hem pandemiden kaynaklanan ev içerisinde huzursuzlukların artması hem de ekonominin kötüleşmesi ile insanlar artık çok daha fazla boşanmaya meylediyorlar. Batman’da son iki yılda boşanma davaları yaklaşık olarak %50 arttı. İnsanların çok basit meseleler yüzünden boşandıklarını görüyoruz. 15 yıllık evli ve çocuk sahibi insanların bile boşandıklarını görüyoruz. Eskiden insanlar daha özverili ve kanaatkar idiler. Artan boşanma davalarının temelinde ise pandemiden dolayı insanların psikolojik sorunlarında meydana gelen artış ve insanların ekonomik olarak kendilerini daha kötü hissetmesidir.” Diye konuştu.

DİNİ DEĞERLERİN ZAYIFLAMASI BOŞANMALARI ARTIRDI

Boşanmaların artışında dini değerlerin zayıflamasının etkiisnin büyük olduğunu belirten tanrıseven, “Dini değerlerin azalması, ahlaki çöküntüler, televizyon programlarında izlediğimiz gayri ahlaki yayınlarda bu artışın yaşanmasında büyük rol oynamaktadır. Bir yanda pandemi bir yanda sosyal medyada ve televizyonda gördüğü gerçek olmayan hayatların, gerçek zannedilerek hayattan beklentileri… Bunların birleşimi ile boşanma davalarında artış yaşandı.” Dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *