image


HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı ahlaki yozlaşmaya karşı uyarılarda bulunarak, "İffetsizliğin ve ahlaksızlığın sıradanlaşması, toplumsal buhranın ve çürümüşlüğün göstergesidir. Ne yazık ki ülkemiz çok ciddi bir ahlak ve maneviyat sorunu ile karşı karşıya bırakılmıştır." açıklamasını yaptı.

Türkiye'de hızla yayılan ahlaki yozlaşmanın; bireysel ve toplumsal değerleri aşındırdığı, nikâhsız birlikteliklerin sayısı artırdığı, ileride telafisi mümkün olmayan tehlikelere kapı açtığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde yeni doğan bir bebeğin annesi ve anneannesi tarafından diri diri toprağa gömüldüğünün hatırlatıldığı açıklamada, bu durumun toplumda gelinen noktanın vahametini gözler önüne serdiği vurgulandı.

"Bir toplumda manevi ve ahlaki çöküş başlamış ise o toplumun geleceği tehlike altındadır." denilen açıklamada, "Modern hayatın getirmiş olduğu yaşam tarzından dolayı toplum her geçen gün değerlerinden uzaklaşmakta, insani duygularını yitirmektedir. Şefkat ve merhamet duygularının kaybolması, toplumu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya getirmektedir." ifadelerine yer verildi.

"AHLAKSIZLIĞIN SIRADANLAŞMASI, TOPLUMSAL BUHRANIN GÖSTERGESİDİR"

Açıklamada, "İffetsizliğin ve ahlaksızlığın sıradanlaşması, toplumsal buhranın ve çürümüşlüğün göstergesidir. Ne yazık ki ülkemiz çok ciddi bir ahlak ve maneviyat sorunu ile karşı karşıya bırakılmıştır. Toplumda dini ve insani değerlerin aşınması, bu türden olayların meydana gelmesinin en önemli nedenidir. Toplumda yaşanan gayri ahlaki olayların medyaya yansıyan kısmı buz dağının sadece görünen kısmıdır. Toplumsal buhranın önüne geçmek için başta 6284 sayılı yasa olmak üzere, ahlaka ve aileye ciddi zararlar veren mevzuat, ivedi bir şekilde düzeltilmelidir." çağrısında bulunuldu.

HÜDA PAR açıklamasında, imam hatip okullarının, kuruldukları günden beri toplumda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir görev yüklendiği ve değerler eğitiminin birer kalesi olduğu vurgulandı.

İmam hatiplerin, bu nedenle de toplumun büyük bir kesiminin çocuklarını gönül rahatlığı ile teslim ettikleri birer eğitim kurumuna dönüştüğünü ifade edildiği açıklamada, ancak bu okulların bir operasyona maruz kaldıklarının görüldüğü kaydedildi.

"İMAM HATİP OKULLARI, YOZLAŞTIRMA OPERASYONUNA KARŞI KORUNMALI"

Yaşanan sıkıntıların en önemlilerinin, Milli Eğitim Bakanlığından kaynaklandığı belirtilen açıklamada, "İdareci ve öğretmen atamalarında hassasiyet terk edilmiştir. Dini hassasiyetleri zayıf, hatta inançsız, deist, İslam düşmanı, İmam Hatip Okulları karşıtı ve liyakatsiz idareciler ile öğretmenlere her yerde rastlanır oldu. Birçok okulda öğretmen ile idarecilerin öğrencileri dinden ve Allah inancından uzaklaştırmak için özel çaba içerisinde oldukları müşahede edilmektedir. Ebeveynler çocukları inançlarını korusun diye tercih ettikleri bu okullar, çocukları inançlarından uzaklaştırmaya başlamıştır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: İmam hatip okulları, bu yozlaştırma ve amacından saptırma operasyonuna karşı korunmalı, eski misyonuna mutlaka kavuşturulmalıdır. Hükümet, sorumluluğuna sahip çıkmalı ve bu soruna el atmalıdır. Öncelikle liyakatli, inançlı idareci ve öğretmenler atanmalıdır. İmam hatip okulları için özel atama kuralları uygulanmalı, bu okullara sadece inançlı personel atanmalıdır. Öte taraftan bu okullarda uygulanacak eğitim müfredatı ile kılık kıyafet yönetmeliği, dini hassasiyete göre hazırlanmalı ve tavizsiz bir şekilde uygulanmalıdır.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *