image


Salgın nedeniyle uzaktan eğitimin ardından yüz yüze eğitime dönüş yapan çocukların uyum sorunları yaşamasının normal görülmesi gerektiğine dikkat çeken Günana, bu dönemin aslında çocuklar ve aynı zamanda ebeveynleri için de zor bir süreç olduğunu söyledi.

Ebeveynlerin de çocuklarıyla birlikte uzaktan eğitime dahil olduğunu ifade eden Günana, "Bu süreçte hem kendi psikolojik sağlıklarını korumaya çalışırken hem de çocukların psikolojisini desteklemek için çaba sarf ettiler. Okul çağındaki çocuklar bu durumdan çok daha fazla etkilendi. Alıştıkları düzeni terk edip uzun bir süre eve kapanmak ve sorumluluklarını uzaktan yönetmek zorunda kaldılar. Sosyal ortamlarından uzaklaşmak zorunda kalıp fiziksel özgürlükleri ellerinden alındı. Bu durumun bu süreçte çocuklar üzerinde elbette birçok yönüyle olumsuz sonuçları oldu. Şimdi ise zorlayıcı bir sürecinden ardından tekrar düzenlerini terk edip eski sisteme geri dönüş yapıyorlar." dedi.

UYUM SORUNLARI YAŞAMAK NORMAL

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte uzun süre okullarından ve arkadaşlarından uzak kalan çocukların uyum problemleri yaşayabileceklerini kaydeden Günana, "Bu sürecin olması gereken normal bir durum olduğunu ve geçici bir süreç olduğunu düşünmelerinde fayda olacaktır." diye belirtti.

EBEVEYN KAYGISINI ÇOCUĞA HİSSETTİRMEMELİ

Ebeveynlerin yüz yüze eğitim ile ilgili kendi endişelerini çocuklarına yansıtmaması ve dile getirmemesi gerektiğini de ifade eden Psikolog Günana, "Ebeveynlerin endişelerinin yüksek olması çocuğun kaygı düzeyinin artmasına sebep olur. Bu yüzden çocuğun okula karşı motivasyonuna zarar verip, okula karşı konsantrasyonunun azalmasına ve uyum sürecinin zorlaşmasına sebebiyet verebilirler. Bu konu ile ilgili endişeleri hakkında öğretmenler veya kurumlarla iletişime geçilebilir." tavsiyesinde bulundu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *