image

Batman halkı okulların yüz yüze eğitime başlamasından memnun. Vatandaşlar bu fırsatın iyi değerlendirilmesini, özellikle telafi eğitime de ağırlık verilmesini talep ediyor. Bazı endişeler de taşıyan vatandaşlar, derslik sıkıntısının giderilmesini, okullarda hijyen kurallarının yerine getirilmesini istiyor…

Çocuklarının uzun bir süre okuldan uzak kaldıklarını vurgulayan Adil Gültekin, “Çocuklar zor durumda. Telafi eğitimi verilerek açığın kapatılması lazım… Pandemiden önce gördükleri dersleri şuanda unutmuş durumdalar. Benim çocuğum, o zaman 2. sınıftaydı. Şimdi tekrar 1. sınıf derslerini görmeli. Pandemi kurallarına okulda da devam edilmeli. Maskeler takılmalı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmelidir.” İfadelerini kullandı.

Diğer bir vatandaş Mehmet Şirin Ekinci ise, “Okulların açılması isabetli bir karar. Çocuklarımız 2 seneye yakındır okula gidemediğinden dolayı bu sürecin telafi edilmesi lazım. İnşallah en kısa zamanda eski günlerimize kavuşuruz. Bu süreçte yetkililerin hijyen konusunda da titiz davranmaları gerektiğini düşünüyorum. “ diye konuştu.

BÜTÜN SEKTÖRLER AÇIKKEN OKULLARIN KAPALI OLMASI ANLAMSIZ

Bütün sektörler açık iken okulların 1 buçuk sene boyunca kapalı olmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Ekrem Turgut da şunları söyledi: “Öğrenciler 2 seneye yakındır derslerden mahrum kaldılar. Ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra üniversite öğrencileri bu süreçte uygulamalı dersleri görmediklerinden dolayı, ileriki vakitlerde atanacakları zaman sıkıntı yaşayacaklardır. Tıp veya hukuk gibi bölümlerde okuyan öğrenciler ezberlerini unuttular. Bunun telafi edilmesini istiyoruz. Ciddi bir eğitim kaybı var. Bu kaybı giderebilmek için 6 Eylül ‘de okulların açılması bir fırsattır. Okullar açıldıktan sonra, özellikle WC kısmında, tuvalet kapıları, musluklar ve lavabolar derin bir temizlikten geçirilmeli. Okulda ortak kullanım alanları sık sık temizlenmelidir. Okulda sosyal mesafeye dikkat edilmeli.” 

ÖĞRENCİLER 2 YILDIR OKUL YÜZÜ GÖRMEDİLER

Telafi eğitimi isteyen diğer bir vatandaş da Selim Bulşu… Öğrencilerin 2 yıldır okuldan uzak kaldıklarını belirten Bulşu, “2 yıla yakındır okullar kapalı. Öğrenciler 2 yıldır okul yüzü görmediler. Öğrencilerin işledikleri derslerin hepsi unutuldu. Eğer bu sene de okullar açılmazsa, öğrenciler artık okuldan sıkılacaklar ve Türkiye’de eğitim sistemi tamamen çökecek. Okula gitmediklerinden dolayı, velileri onları çırak olarak işe koydular. Millî eğitim bakanı ülkenin geliri için yasakları kaldırabileceklerini ama eğitim için kaldıramayacaklarını ifade ettiler. Dünya genelinde eğitime en çok ara veren ülkeler arasındayız. “ dedi. 

TELAFİ EĞİTİM OLMAZSA KAYIP NESİL TEHLİKESİ OLUR

Ayetullah Çetiz adlı vatandaş ise Vali Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’a seslenerek öğrencilere yönelik kurs ve telefi eğitime ağırlık verilmesini talep etti. Birçok Batmanlı vatandaş ve öğrenci velisinin kendisi gibi düşündüğünü belirten Çetiz, “ Eğer telafi eğitim konusunda ciddi bir uygulama, ciddi bir çaba olmazsa kayıp bir nesil tehlikesiyle karşılaşırız. Çocuklarımızın eğitimleri yarım kalır, altyapıları zayıf olur.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *