image

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı son dönemlerde tartışma konusu olan ahlaksız yayınlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Son günlerde bazı televizyon kanallarında yayınlanan gündüz kuşağı programları, toplumun inancını, değer yargılarını hiçe sayarak aile ve akraba ilişkilerini yozlaştırmaya çalışmaktadır." Denildi.

Bu tür yayınların toplumun değerlerini tahrip ettiği denilen açıklamada, “Kültür emperyalizminin önemli araçları haline gelen bu kanallar, toplumun ahlaki değerlerini tahrip etmeye, hayasızlığı ve iffetsizliği sıradanlaştırmaya azmetmişlerdir. Toplumsal ahlaka tamamen ters düşen ve toplum tarafından asla kabul görmeyecek olan olayların TV kanallarında işlenmesi ve normalleştirilmeye çalışılması kabul edilebilir bir durum değildir. Sapkınlığın en iğrenç şekilde açıkça dile getirildiği programlar derhal durdurulmalı, aile kurumunu çökertmek için yapılan bu yayınlar hakkında yetkililer üç maymunu oynamaktan vazgeçmelidir. RTÜK’ün en önemli görevi, toplumun genel ahlakını korumak ve nesillerin manevi gelişimine zarar veren yayınları engellemektir. Bu nedenle RTÜK’ü ivedi olarak göreve davet ediyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada konut fiyatları ve kiralardaki aşırı artışlar da değerlendirildi. Özelikle son yıllarda artan konut ve kira artışlarına dikkat çekilen değerlendirmede, "Konut piyasasında yaşanan gelişmeler, bu sektörde bariz bir sıkışmanın olduğunu göstermektedir. Tayin dönemi, okulların açılıyor olması ve ertelenen evlilikler gibi faktörler bu alandaki sıkıntıları daha fazla görünür hale getirdi. Ev fiyatları ve kiraların kısa süre içerisinde katlanarak artması, tükenen konut stokları ve yaşanan maliyet artışları nedeniyle inşaat sektörünün arzı karşılayamayacak şekilde durağan bir süreç yaşamasından kaynaklanmaktadır. Yükselen enflasyon, döviz kurundaki artışlar ve yüksek faizler, inşaat sektörünü durma noktasına getirmiştir. Hükümet, Türkiye genelinde yaşanan bu sorunu çözmek için acil bir eylem planı ortaya koymalıdır. Bir an önce spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilmeli ve arzı karşılayabilmek için girdi maliyetleri aşağıya çekilmelidir." denildi.

Elektrik dağıtım şirketlerinin zam ve keyfi uygulamalarının halkı mağdur ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: Peş peşe yaşanan elektrik zamları ve elektrik dağıtım şirketlerinin bazı yörelerdeki keyfi uygulamaları, halkı mağdur etmeye devam ediyor. Tutarsız ve kabarık faturalar ve keyfi cezai işlemler halkı canından bezdirmiştir. Özellikle Güneydoğu’da faaliyet yürüten elektrik dağıtım şirketinin ayyuka çıkan keyfi uygulamalarına karşı maalesef bugüne kadar hiçbir önlem alınmamıştır. Dağıtım şirketlerinden hesap sorulmaması, onları keyfi uygulamalara daha fazla teşvik etmektedir. Dağıtım şirketlerinin şikâyetlere konu olan keyfiliklerini dizginleyecek idari ve hukuki tedbirler bir an önce alınmalıdır. Öte taraftan özellikle Şırnak il merkezi ile ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde okul bahçelerine kurulan trafo merkezleri, çocuklarımızın can güvenliklerini ciddi anlamda tehdit etmektedir. Mevzuata aykırı ve tedbirsiz bir şekilde okul bahçelerine kurulan bu trafolara karşı mülki amirlerin duyarsız kalması, dağıtım şirketinin çıkarlarının çocukların sağlığından daha fazla korunduğu anlamına gelmektedir.” VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *