image


20 Temmuz Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarına getirilen kurbanlıklar görücüye çıkarıldı. Pazarda özellikle küçükbaş kurbanlıklar alıcı bulurken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyükbaş hayvanlara ise talebin az olduğu ifade edildi.

Sabah namazının ardından günün ilk ışığıyla Batman Canlı Hayvan Pazarı'na getirilen büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 10 bin ila 20 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise bin 200 ila 2 bin TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Ekonomideki sıkıntılar sebebiyle satışlarda bir durgunluğun yaşandığını belirten hayvan satıcıları, çok rağbet olmasa da dini vecibelerini yerine getirmek için halkın hayvan almaya geldiğini ifade etti.

Hayvan pazarında küçük ve büyükbaş kurbanlıkların bayram için hazır olduğunu dile getiren hayvan satıcısı Ali Kurtum, “Kurban Bayramı için hayvanlarımızı pazara getirerek hazırlıklarımızı yaptık. Bayram için her çeşit kurbanlık hayvan var. Küçükbaştan büyükbaş hayvana kadar bütün kurbanlık çeşitlerimiz burada bulunur. Küçükbaş kurbanlık fiyatları geçen seneye göre daha uyguna geliyor. Geçen sene iki bin liraya verdiğimiz kurbanı şu anda ise bin 600 ila bin 700 arasında veriyoruz.” diye konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *