image


Salgın sonrası ara verilen, durma noktasına gelen evlilik başvurularında adeta patla yaşanıyor. Batman Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre Evlendirme Memurluğuna sadece bu ayın ilk yirmi gününde 500 civarında başvuru oldu. Başvuru yoğunluğunun sürdüğünü, bunda düğün sezonunun da etkili olduğunu vurgulayan yetkililer, günde ortalama 15 ile 20 arasında başvuruyu sonuca bağlayıp çiftleri evlendirdiklerini ifade etti.

HERKES TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE EVLİLİK BAŞVURUSUNDA BULUNABİLECEK

Resmi evlilik için Türkiye’nin çeşitli yerlerinde oturan Batman asıllı çiftlerin Batman’a geldiklerini, bu durumun evlenmek isteyen çiftlere artı külfet çıkardığını belirten yetkililer, “ Kapımız tüm Batmanlı çiftlere açık. Onların hizmetindeyiz. Ancak iki aydır adrese dayalı resmi evlilik mecburiyeti kalktı. Artık isteyen herkes aynı evraklarla Türkiye’nin her yerinde resmi evlilik için belediyelere başvurabilir. Yeni yönetmelik şehir dışında yaşayan çiftler için büyük kolaylık. Evlenmek için uzak yerlerden gelmek zorunda kalmayacaklar.” İfadesini kullandılar.

İSTENEN EVRAKLAR

Evlenmek isteyen çiftlerden istenen evrakların Türkiye’nin her yerinde aynı olduğunu belirten yetkililer istenen evraklar konusunda şu bilgiyi verdiler: “ Bir adet kimlik fotokopisi, 4 adet vesikalık fotoğraf, kan tahlili ve sağlık raporu… Sağlık Raporu Verem Savaş Dispanserinden, kan tahlili ise Aile hekimliğinden alınacak.”

Başvuruların on gün içinde sonuca bağlandığını, randevuların on gün önceden alınması gerektiğini söyleyen yetkililer, cüzdan masrafı olarak çiftlerden 160 lira alındığını belirttiler. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *