image

YKS(Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 26 ile 27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Sınava 3 hafta kala öğrenciler pandeminin gölgesinde sınava hazırlanmaya çalışıyorlar. Ev ortamında rahat çalışma imkânı bulamayan birçok öğrenci İl Halk Kütüphanesine gidip çalışıyor. Ancak bakanlığın genelgesiyle kütüphane sadece 10.00 ile 16.00 saatleri arasında açık. Bunu yetersiz bulan öğrenciler mesai saatlerinin artırılmasını istiyor.



Sınava hazırlanmak için kütüphaneye geldiğini söyleyen Abdullah Cengiz adlı öğrenci, “Kütüphanenin açık olduğu saatler az olduğu için yeterli çalışamıyoruz. Bu konuda çok mağduruz. Verimli çalışacağımız başka bir yer yok. Kütüphanede yer bulmak için bazen kapıda bir saat bekliyoruz. Kendimize yer bulunca da zaman azlığı sıkıntısı oluyor. Pandemi yasaklarının gevşetildiği bu günlerde yetkililerden talebimiz kütüphanedeki çalışma saatlerimizin artırılmasıdır.” Dedi.

Sınava hazırlanan diğer bir öğrenci Yunus Yüce de kütüphanede çalışma saatlerinin artırılmasını istedi. Yüce, “Sınava sayılı günler kaldı. Kütüphanede çalışma saatlerinin mutlaka artırılması lazım. Ciddi mağduriyet yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.



MÜDÜR ALAPALA: GENELGEYLE TÜM TÜRKİYE’DE AYNI UYGULAMA VAR

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Şehit Şenay Aybüke YALÇIN İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya ALAPALA ise çalışma saatlerinin kendi ellerinde olmadığını, bizzat bakanlığın pandemi kapsamında yayınladığı genelgeyle kütüphanenin açık olma saatlerinin belirlendiğini söyledi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da pandemi kuralları çerçevesinde kurumların çalıştığını vurgulayan Alapala, çalışma saatlerini artırma gibi bir yetkilerinin olmadığını belirtti. M. EMİN URAZ 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *