image

Salgın sürecinde eğitimlerini çevrimiçi olarak sürdürerek hafızlık eğitimlerini 9 ayda tamamlayan öğrenciler, duygularını paylaştılar.

“AİLEM BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇEVREMDE HERKES BENİMLE GURUR DUYUYOR”

Hafız olan 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Bilal Erdem, çok mutlu olduğunu ve ailesi başta olmak üzere herkesin kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

Hafız Erdem, “1 Nisan 2020’de pandemi sürecinde uzaktan eğitimle hafızlığa başladım. Allah’a çok şükürler olsun ki, 8 ay gibi kısa bir zamanda bitirdim. Şu an Kur’an kursunda mukabele yaparak hafızlığımı pekiştiriyorum. Hafız olduğumda çok güzel duygular oluştu bende, ailem ve çevremdeki insanlar benimle gurur duyuyor. İnşallah hafızlık sınavına girerek belgemi alacağım.” dedi.

“YEMEK YEMEDEN VE UYUMADAN ÖNCE KUR’AN OKUYARAK SÜREKLİ TEKRAR YAPTIM”

Hafız olabilmek için çok çalıştığını aktaran Hafız Süheyp Mikahel (11) de şunları söyledi: “Kur’an kursuna başladığında hiçbir şey bilmiyordum. Zamanla Kur’an okumayı ve hıfzetmeyi öğrendim. Allah’a çok şükür şu an hafız oldum. Tabi ailem ve hocamın çok büyük emeği var. Uzaktan eğitim aldım ve sürekli tekrarlar yaptım. Uyumadan önce, yemek yemeden önce sürekli Kur’an okudum. Yürürken bile Kur’an okudum. Hafız olunca çok güzel duygular oluştu bende, bu duygular kelimelerle anlatılmaz. Herkesin bu duyguları yaşaması lazım, bu yüzden yaşıtlarıma hafızlığı tavsiye ediyorum. Tabi hafız olmak hayalimdi ve bugün bu hayalim gerçekleşmiş oldu. Öncelikle Kur’an-ı Kerim’i çok seviyorum, sürekli okumak istiyorum. Bu sevgim, bana 9 ay gibi kısa bir zamanda Kur’an-ı Kerim’i hıfzettirdi.” 

“HAFIZ OLMAK BAMBAŞKA BİR DUYDU”

Suriyeli 6. sınıf öğrencisi Muhammed Hüseyin (12) ise hafız olmayı çok istediğini ve ailesinin de desteği ile bu burada eğitim görmeye başladığını anlattı.

Kur’an okumayı çok sevdiğini ve 9 ayda hafız olmayı başardığını söyleyen Muhammed Hüseyin, “İlk başta babamla evde çalışıyorum, sonra burası açılınca hemen kendimi kaydettim. Tabi pandemi olduğu için uzaktan eğitim almaya başladım. 9 ay içinde hafızlığımı tamamladım. Azim ve kararlıkla çalışarak başardım. Hafız olmak isteyenlere tavsiyem, sürekli tekrar etsinler ve çokça çalışsınlar. İnsan isterse her şeyi yapabilir ve başarabilir. Hafız olmak bambaşka bir duydu, çok mutlu ve sevinçliyim.” diye konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *