image

  Sokak çocuklarıyla ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Çiçek, “ Batman ilimizde 2018-2021 tarihleri arasında mobil ekip tarafından 382 tane sokakta çalışan çocuk tespit edilmiştir. Tespit edilen bu çocuklarımız için ciddi çalışmalar yapılmıştır. 27 tane çocuğumuza Sosyoekonomik destek verilmiştir. -Çocuğunu sokakta çalıştıran 10 aileye kurumumuz tarafından danışmanlık hizmeti verilmiştir. -Sokakta çalıştığı için okulu terk eden 9 çocuğumuza ise eğitim tedbiri talep edilmiştir.  Çocuğu sokakta çalışan iki ailemiz evde bakım hizmetine yönlendirilmiştir.  Sokakta çalışan 241 çocuğumuz sosyal, spor ve sanat vb. faaliyetlere yönlendirilmiştir.  Çocuğu sokakta çalışan 220 ailemiz SYDV’ ye yönlendirilmiştir.” Dedi.

Çiçek, “Batman ilinde şuan aktif olarak görev yapan Mobil Ekip sokakta çalışan çocukların tespiti ve tespit edilen çocukların ailelerine ulaşıp sokakta çalışmalarını önlemek konusunda çalışmalarına devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

İlimizde bugüne kadar 46 okulun taraması yapılarak, okula devamsızlığı olan, ihmal veya istismara uğrama riski bulunan ya da sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocukların tespit edildiğini belirten Çiçek, “ İlimizde proje kapsamında şu ana kadar 468 çocuğa ulaşıldı. Bu çocuklardan;  65 çocuğa sosyal ekonomik destek hizmeti sağlandı.  26 çocuğa danışmanlık tedbiri uygulandı.  45 çocuğa eğitim tedbiri uygulandı.  397 çocuğun sosyal, sportif, sanatsal vb. faaliyetlere yönlendirilmesi yapıldı.” Dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *