image

Diyetisyen Kübra Akın, obezitenin çocukları tehdit edecek duruma geldiğini, sağlıksız ve obez bir nesil yetişmekte olduğunu söyledi.

 Dünya hastanesinde diyetisyenlik yapan Kübra Akın son yıllarda obezitede hızlı bir artış yaşanmakta ve bu toplum sağlığını büyük ölçüde tehdit etmekte olduğunu belirtti. Akın, “ En büyük problem de obezitenin artık çocukluk çağında da sık rastlanması. Bugünün çocukları geleceğin yetişkinleri anneleri-babaları demek… Malesef sağlıksız ve obez bir nesil yetişmekte. Buna neden olan birçok etken var. Bireyin daha anne karnında başlayan beslenme serüveni aslında bütün bir hayatının temellerini oluşturmakta. İlk olarak gebelerin beslenme konusunda bilgilendirilmeleri ve sağlıklarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Öncelikle anneler sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli ki çocuklar da sağlıklı beslenmeyi öğrensin.” Dedi.

ÇOCUKLARINIZA ÖRNEK OLUN

Çocukların obeziteden korumak için dikkat etmeleri gereken noktalara temas eden Akın, “Çocuğunuzu abur –cubur gıdalara alıştırmamalısınız. Çocuk bu gıdaları ödül olarak görmemeli. Siz tüketmeyeceksiniz ki çocuk ta öğrenmesin. Çoğu zaman anneler çocuklarını bir çare olması için bizlere getiriyorlar. Çocuğuma engel olamıyorum abur cubur tüketimini durduramıyorum. Çok fazla yiyor veya çok hareketsiz gibi serzenişlerde bulunuyorlar. Evet çok haklısınız ama öncelikle annelerin babaların kendilerini değiştirip sağlıklı beslenerek yaşam tarzlarına dikkat ederek onlara örnek olmaları gerekir. Eğer  siz beyaz ekmek tüketip çocuğunuza tahıl ekmeği verip yemesini beklerseniz bu çocuklarda daha çok inada dönüşür ve sadece bu konu yüzden bile çocuğunuzla problemler yaşamaya başlarsınız. Çocuğunuza sürekli onu yeme bunu yeme diyerek psikolojisine zarar vermekten başka bir şey yapmış olmasınız.” İfadelerini kullandı. Recep Fırat

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *