image

BATSO’nun kendilerine geçici olarak verdiği yerde iki ay boyunca yaptıkları el işi oyuncakları, süs eşyalarını, oymalı seccade ve diğer yaygıları sergileyip sattıklarını belirten Batmanlı ev hanımları, mesleklerini sürdürebilmek için valilikten yer talebinde bulundu.  
BATSO( Batman Ticaret Odası)’nın geçici olarak verdiği yerde hem ürünlerini sergileyip sattıklarını hem de diğer kursiyer kadınlara eğitim verdiklerini belirten Belgin Aysız, “ Biz iplikle çeşitli oyuncaklar, süs eşyaları yapıyoruz.  Daha başka şeyler de yapıyoruz. BATSO’nun bize verdiği yerde bu iki aydır ürünlerimizi sergiliyoruz. Ayrıca isteyen ev hanımlarına kurs da veriyoruz.  Ancak burası kapandı. Taşınmamız lazım. Geçici olarak verilmişti bize burası. Ücretsiz verilmişti.” Dedi.
EL İŞİ ÜRÜNLERİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORDU
Yaptıkları işin çok olumlu karşılandığını, büyük ilgi gördüğünü söyleyen Aysız, “ İpliklerden sanat eserleri çıkardık. Hem ördük hem sattık. İyi bir talep oldu. Vatandaşlar çok ilgi gösterdiler. Burayı kapatacağımız için çok üzülüyorlar. Eğitim verdiğimiz bayanlar da bu işin sürdürülmesini istiyorlar. Ama ne yazık ki burası geçiciydi. Valilikten kalıcı bir yer istiyoruz. Batman’ın böyle yerlere ihtiyacı var. Hem mesleğimizi icra edip hoş vakit geçiriyor hem de evimize para götürüyorduk.” İfadelerini kullandı. 
MESLEĞİMİZİ SÜRDÜREBİLMEK İÇİN KALICI YER İSTİYORUZ
Daha önce çok katlı otoparkta Halk Eğitim Merkezine bağlı böyle bir yer olduğunu ama daha sonra kapandığını belirten Selma Yücesar ise yaptığı açıklamada, “ Ev hanımları el emeği ürünlerini orada sergileyip satıyorlardı. Çok iyi bir yerdi orası. İsteyen kadınlar gidip eğitim de alıyorlardı. Biz de böyle bir yer istiyoruz. Çok büyük olmasına gerek yok. Küçük ve işlek bir yer olsun. Sanatımızı sürdüreceğimiz bir yer. Bize ait, kalıcı bir yer olmalı. Kiralar çok yüksek olduğu için biz böyle bir yeri tutamayız. Yetkililerden destek bekliyoruz. Bize böyle bir yer sağlasınlar.” Dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *