image

Konu hakkında bilgi veren Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, '' Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi olarak eğitimdeki örgütlü gücümüzü 4309 üyeyle Batman tarihinin en yüksek sayısına ulaştırdık” dedi.

Eğitim çalışanlarından aldıkları yetkinin, inanmışlığın ve istikrarın getirdiği başarılı bir süreç olduğunu, tüm güçleriyle bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de eğitim çalışanlarının zorluklarını çözmeye devam edeceklerini belirten Şube başkanı Önlü, “Bize en yakın sendikaya 2099 üye farkı oluşturarak yetkimizi tekrar tescilledik.” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen’in faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşan Önlü, “Sendikacılığı hak arama platformu ve mesleki dayanışma biçimi olarak görüyoruz. 1992 yılında Mehmet Akif İnan'ın öncülüğünde on beş eğitim çalışanıyla kurduğu Eğitim-Bir-Sen’in insan odaklı sendikacılığı yaklaşımından taviz vermediğini Eğitim İş Kolları çalışanlarının haklarını savunan, hukukunu koruyan, her türlü zulüm, haksızlık, baskı ve zorbalığa karşı mücadele eden, mazlumdan ve adaletten yana tavır koyan, ilkeli duruş ve kararlı yürüyüşümüzle üyelerimizden aldığımız destek, hem gücümüzün hem de sorumluluğumuzun büyüklüğünün göstergesi oldu” dedi.

Önlü, sendika olarak Öğretmenlik Meslek Kanunun çıkması için verdikleri mücadele ile öğretmene şiddetle ilgili en sert yaptırımların kanunda yer almasını sağlamaya çalıştıklarını belirten Önlü, diğer yandan çalışanların ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel hakların kazanılması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Dünyada yaşanan gelişmelere de duyarsız kalmadıklarını belirten Önlü, “Batman Eğitim Bir Sen, Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmış, Filistinlileri katleden Siyonistlere her zaman tepki vermiş; Dünyanın dört bir yanında kan ağlayan mazlumların yanında, yetimin hamisi, mağdurun sözcüsü olmuş ve onlara yardım elini uzatmıştır.” dedi.

Şube Başkanı Şehmuz Önlü; “2023-2024 eğitim öğretim yılında ‘Bir sendikadan fazlası’ şiarıyla öğretmenlerin hakkını sonuna kadar savunurken üyelerimize yönelik Balkan Turu, Umre Ziyareti Satranç, Futbol ve Voleybol Turnuvası ve İlim Sohbetleriyle üyelerine farklı etkinlikler yaptık’’ dedi.

Önlü, açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Bu başarının sağlanmasında, hak, emek ve özgürlük mücadelemizde emek veren, ter akıtan ve zirveden yeni ufuklara sürekli koşturan Şube Yönetim Kurulumuza, İlçe Temsilcilerimize ve Yönetim Kurullarına, Temsilcilerimize, Kadın Kollarımıza ve her daim sendikamıza gönül ve destek veren tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bu yetki Batman eğitim camiasına, ülkesine ve ümmete herkese hayırlı olsun. Hayırlı hizmetlere vesile olsun.''

HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *