image

İşgal kuvvetleri, dört günlük kuşatmanın ardından El-Avde Hastanesi'ne baskın düzenledi ve sağlık ekiplerini hastaneyi terk etmeye zorladı.

Tıbbi kaynaklar, işgal kuvvetlerinin, hastaneye baskın yaptığını ve sağlık ekiplerinden birini esir aldıktan sonra sağlık ekiplerini Gazze şehrinin batısına doğru göçe zorladığını bildirdi.

Kaynaklara göre hastanede 11 yaralı ve refakatçiyle birlikte 14 personel kaldı ve yaralıları tahliye etmek için ambulanslar mevcut olmadığı sürece tahliye zorbalığını kabul etmiyorlar.

Geçtiğimiz Pazar gününden bu yana işgal topçusu, hastaneyi çok sayıda top mermisi ile bombaladıktan sonra hastaneyi kuşattı ve vatandaşların ve sağlık ekiplerinin buraya girip çıkmasını engelledi. Bu durum, yaralı ve hastalara tedavi hizmeti sağlanmasında zorluklara neden oldu.

11 Mayıs'ta işgal kuvvetleri, bölge sakinlerinden bölgeyi boşaltmalarını ve Gazze şehrinin batısına doğru ilerlemelerini istedikten sonra Cebaliye şehrine ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kampına büyük bir saldırı başlattığını duyurdu.

Saldırının başlangıcından bu yana işgal, El-Avde Hastanesi de dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri doğrudan kapatma tehdidiyle hedef aldı. İşgal, ardından doğrudan bombardımanla hedef alıp barınma bölümlerini yok ederek sağlık sistemini kasıtlı olarak bozdu.  İşgalciler, ameliyathaneler, güneş enerjisi sistemi, su ve mazot depoları, ilaç ve tıbbi gaz depoları, nakliye araçları ve ambulanslar ve tıbbi malzemelerin yok etti.

El-Avde Hastanesi, genel cerrahi, resepsiyon, acil servis, özel klinikler, radyoloji ve laboratuvarın yanı sıra kuzey Gazze Şeridi'nde ortopedi, jinekolojik ve doğum hizmetleri sunan tek hastane olarak kabul ediliyor.

21 Kasım'da 3 doktor doğrudan top mermileri tarafından hedef alınması sonucu şehit edildi ve hastane kapasitesinin yüzde 50'si hizmet dışı bırakıldı. 5 Aralık'ta işgalciler hastaneyi 18 gün boyunca kuşattı; 3 işçi şehit oldu, 12 sağlık personeli ve gönüllü yaralandı, hastane müdürü Dr. Ahmed Muhanna ve 3 sağlık personeli esir alındı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *