image

“Biz Birlikte Güçlüyüz” Evde bakım hizmetlerinden toplamda 6 bin 249 vatandaşın yararlandığını söyleyen Çiçek, yararlanan vatandaşlara kişi başı 2020 yılında bin 544,61 TL olmak üzere toplamda 118 milyon 486 bin 641 TL ödemenin yapıldığını ifade etti. 
Çiçek, yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere, çocuklarını yanında bakımına imkan sağlanması amacıyla kaynakların yeterliliği ölçüsünde yapılan ekonomik destek hizmeti ile ailelere yapılacak psiko-sosyal destek hizmeti olan sosyal hizmet desteği ile 2020 yılında Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinden 1099 vatandaşın faydalandırılıp bu ailelere toplam 13 milyon 172 bin 125 TL nakdi destek ödendiğini kaydetti.

Çiçek,  yaptığı açıklamada, “Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların, kısa veya uzun dönemler içerisinde ücretli veya gönüllü olarak eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunun bir aileye verildiği hizmet modelimiz olan Koruyucu Aile hizmetinden 9 ailemiz ve bu ailelerin yanında 12 çocuğumuz yararlanmakta olup, ailelerimize sağlanan destek ise 2020 yılında toplam 229 bin 188 TL destek verilmiştir. Ayrıca 13 Kreş ve Gündüz Bakım Hizmetlerinden 539 çocuğumuz faydalanmaktadır. Durumu evlat edindirilmeye uygun bir çocukla, durumu evlat edinmeye uygun kişi/eşler arasında hukuki bağlar sağlanarak çocuk ebeveyn ilişkisinin kurulduğu hizmet modelimiz ile 7 ailemiz de Evlat Edindirme Hizmetimizden faydalandırılmıştır. 2020 yılında doğum yardımı alan aile sayımız 12 bin 198 olup bu ailelerimize ödenen destek ise 5 milyon 645 bin 254 TL'dir.” Dedi.
Engelli vatandaşlara da ulaşımdan ve kendilerine tanınan indirimlerden yararlanmaları için toplamda 2020 yılında 765 engelli kimlik kartı verildiğini aktaran Çiçek, "Aile Eğitim Programı Uygulama ve Yaygınlaştırma Projesi adı altında Aile Eğitimi ve İletişim, Hukuk, Medya, Sağlık, İktisat ve Evlilik Öncesi Eğitimi alanlarında 2020 yılında toplamda 4 bin 179 vatandaşımıza alanında uzman personelimiz tarafından eğitimler düzenlenmiştir." ifadelerini kullandı.
Açıklamasının devamında Çiçek, şu bilgileri paylaştı: Şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla; ulusal politika ve stratejiler doğrultusunda, şehit yakınları ile gazilere yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürüten, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlanmaktadır. Aile danışmanlığı, boşanma süreci danışmanlığı ve evlilik öncesi danışmanlığı kapsamında sistem üzerinde yapılan başvuru içerisinde 1197 vatandaşla görüşme sağlamış olup psiko-sosyal desteğe ihtiyacı olan ailelerle görüşme devam etmektedir. "2020 yıl bazında Şehit ve Gazi birimimizce şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları olmak üzere toplamda 818 aile ziyareti yapılmıştır. Yapılan ziyaretlerde verilen hakları ile ilgili genel bir bilgilendirme yapılmıştır.” 
M. EMİN URAZ












0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *