image

Covid-19 vaka sayılarının tekrardan yüksek rakamlara ulaşmasından ve ölüm oranlarının artmasından dolayı alınan önlemler kapsamında yasakların tekrar peyderpey gelmesiyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tedbiri de uzun bir aradan sonra yeniden geldi.
Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında aylar sonra tekrar uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da vatandaşlar, kısıtlamaya uyarak evde kaldı.
Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar kısıtlamalara uyarken kentte Coronavirus nedeniyle kısıtlama döneminin başlamasıyla birlikte kitap satışlarında da az da olsa artış başladı.
Vatandaşların evlerinde kaldıkları günlerde ailece kitap okumalarını tavsiye eden kentteki kitapevi sahipleri, kısıtlama günlerinin kitap okumak için büyük bir fırsat olduğunu vurguladılar.
Pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evde kalan vatandaşların, bu zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmesini tavsiye eden kitapçılar, özellikle ailece kitap okunmasını öneriyor. 
ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *