image

                                    

                                                                                                                                              
Söğüt hazırladığı raporda şu görüşlere yer verdi: Hükümetin tüm taşeron işçilerin kamuda kadroya geçirilmesi hedefi ile 696 Sayılı KHK ile 1 milyona yakın taşeron işçisine kadro verilmiştir.
Bazı kurum ve meslek gurupları kapsam dışında kalmıştır. Sayıları yaklaşık 80 bin olan bu işçiler arasında kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT), Hastanedeki yemekhane ve HBYS personelleri, çağrı hizmeti çalışanları ve maliyeti % 70 in altında kalan işçiler bulunmaktadır. HAK-İŞ KONFEDERASYONU HİZMET-İŞ il başkanlığımız bünyesinde örgütlenen ve kapsam dışında kalan ilimizdeki bazı kurumlar şunlardır. TPAO, TEİAŞ, TMO, DHMİ, PTT Bunlardan sadece bazılarıdır. Bu kurumlarda yüzlerce emekçi kardeşimiz hala taşeron zulmü altında ezilip her an işinden ekmeğinden olma korkusu ile yaşamaktadır. HAK-İŞ HİZMET-İŞ olarak talebimiz, bu durumdaki kardeşlerimizin de bir an önce kadroya geçirilmeleri; Bu olmuyorsa bile Belediye ve İl Özel İdare de olduğu gibi kendi bünyelerinde bir şirketin kurulup şirket bünyesinde istihdam edilmeleridir.
Talep ve temennilerimizin dikkate alınıp bütün emekçi kardeşlerimizin aynı statüde insani olan sosyal ve ekonomik haklarının verilmesi en büyük arzumuz ve beklentimizdir. M. EMİN URAZ

                                                                                                                   

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *