image

Kozluk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu ve 29 Ekim Konferans salonunda düzenlenen atölyeye katılan öğretmenleri selamlayarak konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim müdürü Ömer TOPRAK, bu tür programların öğretmenlerin mesleki gelişimlerine artı bir değer katacağını söyledi.

Eğitimde özellikle son yıllarda gelişim ve dönüşümün hızlı gerçekleştiğine dikkat çeken Ömer TOPRAK bu doğrultuda öğrenciler için meslek algısının da değiştiğini ifade etti.

 İlçe Milli Eğitim müdürü TOPRAK, " global bir köy halini alan dünyada yeni bir eğitim anlayışını ortaya koymak ve bunu dünyaya tanıtmak için e-Twinning ve erasmus+, iletişim kurmak, iş birliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. Değişen, hızlı akan teknoloji ve bilgi çağını yorumlayıp, öğrencilerimize yansıtmalı ve gerekli yönlendirmeleri yapmalıyız. Artık iletişim çağında yaşıyoruz. Bu çağı yakalamak içinde e-Twinning ve erasmus+ gibi projeler öğretmen ve öğrencilerimize güzel fırsatlar sunmaktadır. Gönüllülük esasına göre yapılan bu atölye çalışmasına öğretmenlerimizin yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor. İnanıyoruz ki öğretmenlerimizin bu heyecanlı yaklaşımı ilçemizden daha fazla proje üretilmesine ve çok uluslu bir eğitim anlayışına doğru gitmemiz konusunda bizlere yeni bir aşamanın kapısını açacaktır. Değişime ve gelişmeye dönük çabalarınızla atölyeye geldiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

 Çalıştay kapsamında e-Twinning proje başvurularının nasıl yapılacağı, e-Twinning okulu olabilmenin şartları ve beraberinde 2020 yılından 2021'e geçiş sürecinde e-Twinning'de yapılan değişikliklerle ilgili öğretmenlerle bilgi paylaşımında bulunuldu. Programda öğretmenlerle birlikte e-Twinning proje başvuruları yapıldı. atölyeye katılan öğretmenlerin ilgili yaklaşımı eğitmenler tarafından da takdirle karşılandı.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *