image

“Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale ruhunu, Türkiye’nin dört bir yanına taşıması amacıyla yola çıkan ve iki gün süreyle İlimiz merkez Atatürk Parkı girişinde vatandaş ve öğrencilerle buluşan müzeyi ziyaret eden Vali Hulusi ŞAHİN; Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsellerin materyallerin ve Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği müzeyi gezdi. 


Ziyaret sırasından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali, “Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın göndermiş olduğu Çanakkale tırını misafir ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Alan Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. Gerçek objelerle mükemmel hazırlanmış Çanakkale Harbi’ni tüm detaylarıyla bize hissettiren bir kompozisyon oluşturulmuş.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında böyle bir etkinlik çok yakıştı. Cumhuriyet’e bizi taşıyan süreç aslında Çanakkale Harbi ile başladı. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale harbinin devamıdır. Her yönü ile Çanakkale harbi ağır maliyeti olan ama bir milletin, bir cumhuriyetin ve bir devleti yeniden küllerinden ortaya çıkaran bir büyük zaferdir. Batmanlı gençlerimiz ve öğrencilerimizi çok büyük bir ilgi gösteriyorlar. Bütün vatandaşlarımızı müzeyi ziyaret etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Ziyaret sırasında Valiye; İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan YÖRÜK,  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN ile Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan ASLANLI eşlik etti. M. EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *