image

Havalimanında; Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutan Vekili J.Albay Kamil Gülen, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür ve vatandaşlar tarafından karşılanan heyet daha sonra Valiliği ziyaret etti.

Valilik ziyaretinin ardından Hasankeyf ilçesine geçen heyet, Hasankeyf Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısına katıldı. 

Batman Üniversitesi Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Uygulama Otelinde yapılan toplantıya; Samsun Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Çiğdem KARAASLAN, Afyonkarahisar Milletvekili ve Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU,  Valimiz Hulusi ŞAHİN, AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif ÖZKALDI, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir ALPASLAN, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Hasankeyf Kaymakamı Şenol ÖZTÜRK, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan YAZGI, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Oğuz KASAP, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap KUSEN, DSİ 16.Bölge Müdürü Ali Naci KÖSALI ve Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Cevdet ÇİÇEK, TOKİ Başkan Yardımcısı Levent SUNGUR ve ilgili kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

Toplantıya ilişkin Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Eroğlu: “ Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile buraya geldik. Amacımız yeni Hasankeyf yerleşkesindeki eksikleri yerinde görmek ve gidermektir. Ilısu Veysel Eroğlu Barajı, gerçekten bu bölgeye hem ekonomik, hem medeniyet açısından çok büyük bir katkı sağlayacak. Şu gördüğünüz Hasankeyf, Türkiye’nin cazibe merkezi olacak. Buna yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

AHMET KÖLGE



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *