image

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de de hayata geçirilen tedbirler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı, 16 Mart’tan itibaren camilerde toplu ibadet ile faaliyetlere ara vermişti.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de Ramazan ayını Covid-19 yasakları gölgesinde ihya etmeye çalışan Müslümanlar, bu Ramazan ayında teravih, cuma ve vakit namazları ile mukabeleleri camilerde yapamadı.

Camilerde toplu ibadetlere ara verildiğinden dolayı normal günlerde vakit namazlarını tek başına kılan vatandaşlar, cuma günleri ise camiler tamamen kapalı olduğundan dolayı kimi vatandaşlar namazını cami önündeki avlu kısmında kimi vatandaşlarda ev veya işyerlerinde eda ediyor.

Ramazan ayında oluşan manevi atmosferin en yüksek yaşandığı mekanlar arasında yer alan camilerde toplu halde ibadet yapamayan halk, Ramazan Bayramı’nda camilerin açık kalmasını ve namazı da tüm tedbirler alınarak camilerde kılmak istiyor.

Hayatın kontrollü de olsa normale dönüşü için birçok alanda adımların atıldığı Türkiye’de halk, her ne kadar tedbirler alınarak camilerin bir an önce ibadete açılmasını istese de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, normalleşe sürecine göre camilerin 12 Haziran’da ibadete açılmasının planlandığını ifade etti.  İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *