image

Makine Mühendisi Abdullah İmir, Coronavirus ile mücadele eden sağlık çalışanları için 2 haftalık çalışma sürecinden sonra evinde kurduğu 3 boyutlu yazıcılar ile ürettiği 25 adet siperlik maskeleri sağlık çalışanları için Batman Bölge Devlet Hastanesine bağışladı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Süleyman Öden, duyarlılığından dolayı Abdullah İmir’e teşekkür ederek, “Covid-19 virüsü ile mücadele sürecinde sağlık çalışanlarımıza destek veren ve bu zorlu süreçte gösterdikleri sağduyundan ötürü bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Makine Mühendisi İmir'in sağlık çalışanları için tasarladığı siberlik maskenin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Öden, “Öncelikle arkadaşın emeğine sağlık demek istiyorum. Bu süreçte sağlık çalışanlarının yanında olan kimi vatandaşlarımızın dualarıyla, kimi vatandaşların da ellerinden gelen imkânları dâhilinde katkı sunmaları çok anlamlı geliyor. Sağlık çalışanlarının siperlik maske konusunda Allah'a şükür ciddi bir anlamda bir eksiğimiz kalmadı. Dışardan gelen siperlik maske anlamında toplumumuzda ciddi anlamda bir hassasiyet oluşmuş durumda. Sağlık çalışanlarımız hastalara müdahale ederken özellikle Covid-19 virüsünü kapmaması için faydalıdır. Bu konuda Abdullah kardeşimizin emeğine ve eline sağlık olsun diyorum.” diye konuştu.

“2 HAFTALIK ÜRETİM SÜRECİNDEN SONRA 25 ADET 3 BOYUTLU SİPERLİK MASKE ÜRETTİM”

Batman İl Özel İdaresinde Makine Mühendisi olarak çalışan Abdullah İmir, salgınla mücadelede kendisinin de küçük bir katkısının olmasını istediğini söyledi.

İmir, “Dünyanın ve Türkiye’nin mücadele ettiği Covid-19 pandemi salgınında, bir vatandaş olarak ne yapabileceğimi düşündüm. Bu süreçte en etkin mücadeleyi veren sağlık çalışanlarımız için siperlik maske üretmek fikri aklına geldi.” ifadelerini kullandı.

Maske yapım aşamasını anlatan İmir, şöyle devam etti: "Tabi internette hazır siperlikler vardı ama çok kullanışlı olmadıkları için kendim bir tasarım yapmaya karar verdim ve 2 günlük çizimden sonra en ideal tasarımı bularak evdeki 3 boyutlu yazıcımla üretime başladım. Tabi 3D yazıcıların üretim hızı sınırlı olduğu için yaklaşık 2 haftalık üretim sürecinden sonra 25 adet siperlik maske ürettim. Keşke daha erken başlasaydım ve daha çok üretebilseydim. Çünkü bir tane doktorun virüsten korunması onlarca hastanın iyileşmesi demek. Son olarak evinde 3D yazıcısı olan arkadaşların bu karantina sürecinde sağlık çalışanlarımıza siperlik üretmesi birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacaktır. Ürettiğim 25 adet siperlik maskeleri Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimliğine teslim ettim.”(İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *