image

Coronavirus önlemleri kapsamında öğrencilere internet ve televizyon üzerinden uzaktan eğitim desteği verilirken bir yandan da salgınla mücadele için meslek liselerinin üretim kapasitesi harekete geçirildi.

Bu kapsamda, temizlik ürünleri ve dezenfektanlardan maskeye, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu siperliğe kadar çok çeşitli ürünün seri üretimine geçildi.

Bu üretim sürecini yürüten ve koordine eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, üretimde gelinen son noktayı değerlendirdi.

Vatandaşların maske ihtiyacını karşılamayı öncelediklerini belirten Özer, 50'ye yakın mesleki ve teknik Anadolu lisesinde üretim yapıldığını hatırlattı.

Özer, "Her geçen gün yeni bir okulumuz daha üretim kervanına katılıyor. Ayrıca halk eğitim merkezlerimiz ve olgunlaşma enstitülerimiz de maske üretmeye başladılar. Şu ana kadar 8 milyon maske ürettik ve her ilde valiliklerimizin koordinasyonu ile ihtiyaç noktalarına ulaştırdık. Bu maskelerin 2,5 milyonu İstanbul'da dağıtıldı. Üretimler yoğun bir şekilde devam ediyor." dedi.

"CERRAHİ MASKE ÜRETİM KAPASİTESİ 10 MİLYONA ÇIKTI"

Maske üretimi kapasitesinin artırılmasında otomasyonun önemini vurgulayan Özer, "Bu amaçla İstanbul'daki AR-GE merkezimizi maske makinesi üretimine yoğunlaştırdık. Arkadaşlarımız yoğun bir sürecin ardından başarılı oldular ve İstanbul'da ilk 'Otomatik Üç Katlı Telli Ultrasonik Cerrahi Maske Makinesi'ni ürettik. Aynı makineden 2 tane daha üretildi. Bursa ve Konya'da da makine üretilmek üzere. Böylece İstanbul'da aylık üretim kapasitemiz 5 milyona ve toplamda ise tüm ülkede 10 milyona çıktı." diye konuştu.

"TEMİZLİK MALZEMESİ ÜRETİMİNDE KAPASİTE ARTTI"

Özer, meslek liselerinin kimyasal teknoloji bölümlerinde temizlik malzemelerinin üretilmesinde kapasite artırımına gittiklerinin altını çizdi.

Önceliklerinin, 81 ildeki yaklaşık 54 bin okulun tüm temizlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek üretim kapasitesine ulaşmak olduğunu aktaran Özer bu hedefe ulaştıklarını söyledi.

Özer, "Şu anda okullarımızın temizlik ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde illerimizdeki taleplere de kolaylıkla cevap verebiliyoruz. Şu ana kadar bu kapsamda 5 milyon litre hipoklorit dezenfektan, 120 bin litre el dezenfektanı ve 3 bin litre kolonya üretildi ve ihtiyaç noktalarına ulaştırıldı." ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *