image

 

Korona virüs hastalığından ötürü yüklü miktarda maske alan uyanık stokçuların maskeleri ellerinde kaldı.

 

Dünyada hızla yayılan ve komşu ülkelere de sıçrayan korona virüs hastalığı ülkemizde de halkın arasında bir panik havası oluşturdu. Virüsten korunmak için vatandaşların maskelere yoğun ilgi göstereceğini varsayan stokçular fiyatları fahiş derecede artan maskeleri alıp stokladılar. Ancak vatandaştan beklenilen talep gelmeyince milyonlarca maske uyanık stokçuların elinde kaldı.

 

Maskeleri pahalı fiyata alan stokçular eczanelerin kapısını çalıp daha uygun fiyata vermelerine rağmen ellerindeki ürünü satamıyorlar. Fazla talep olmadığı için eczane sahipleri ihtiyaç fazlası maske almaya yanaşmıyor.

 

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan eczacılar milyonlarca maskenin stokçuların boynunda kaldığını belirttiler. Eczacı Hüseyin Afşin, “Korona virüsünün ortaya çıkmasından önce 10-15 liraya aldığımız maskeler bu gün bazı yerlerde 200-250 liraya kadar satılmaktadır. Maske fiyatlarında fahiş bir artış var.  Bazı kurnaz ve açıkgözler bu krizi fırsata dönüştürme çabasına girdiler. Bu konuda uyanıklık yapanların hesabı tutmadı. Maskeleri ellerinde kaldı.” Dedi.

 

MASKE ALMANIN MANTIĞI YOK

 Stokçuların fiyatları düşürmesine rağmen eczacılar olarak yüklü maske alma ihtiyacı duymadıklarını belirten Afşin, “  Daha önce kendilerinden maske istediğimiz kişiler kendilerinde maske bulunmadığını söylüyorlardı. Stok yapıyorlardı, fiyatları 200-250 liraya kadar çıkarmışlardı. Şimdi fiyatları 100-150 liraya kadar indirmişler ama biz almıyoruz. Türkiye’de korona virüsü vakıalarına rastlanmadığı için de bu maskeleri almanın da bir mantığı yoktur. Aynı uyanıklık ateş ölçer ve el temizleme jelinde de yaşanıyor. Daha önce 30-40 liralık olan ateş ölçer şu an 150-200 lira arasında satılıyor.” İfadelerini kullandı.

 

 KORONA SICAKTA YAŞAMIYOR, PANİĞE GEREK YOK

Afşin, “Fiyatların bu şekilde astronomik olarak artışı beraberinde bazı mağduriyetler de getirmektedir. Sürekli maske ile dolaşması gereken kemoterapi alan hastalar ve lösemi hastaları bu fiyat artışları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Devletin daha önce bu konuda gerekli uyarıları yapması lazımdı. Ve şuanda da fiyatlara müdahale etmesi gerekir.  Maskeler Korona virüsü nedeniyle uyanıklık yapanların elinde kaldı. Ayrıca bu virüs 26-30 derecelik bir sıcaklıkta yaşayamıyor ölüyor. Havalar da ısınmaya başlamış. Bu nedenle de panik yapmaya da gerek yoktur. “dedi. Ahmet KÖLGE

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *