image

Batman Belediyesi, vatandaşların kullandıkları suların aktarımına olanak sağlamak amacıyla Batman kent genelinde kanal ve yağmur suyu şebekesi yenileme çalışmaları sürdürecek. 

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü tarafından fizibilitesi tamamlanan ve yıl içerisinde ihaleye çıkarılması hedeflenen dev yatırımla mevcut altyapıdaki eski borular yeni borularla değiştirilecek. 

Yapılacak çalışma çerçevesinde kanal ve yağmur suyu hattı ile beraber eskiyen bütün boruların bağlantıları da yenilenmiş olacak. Her yıl 5 mahallenin eskiyen kanal ve yağmur suyu hattının değiştirilmesini hedefleyen Batman Belediyesi, su boru hatlarını da polietilen borularla daha sağlıklı içme suyu sağlamanın yansıra uzun yıllar sorunsuz bir alt yapının yapılmasını hedefliyor. 

2020 yılı içerisinde yapılacak olan yatırımla ilgili konuşan Batman Belediyesi BASKİ Müdürü Bedirğan Güneş: “Kent genelinde bulunan mahallelerimizde eskiyen tüm kanal ve yağmur suyu borularını yeni hatlarla yenileyeceğiz. Halkımız daha sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşacak. Yerleşim yerleri yeni döşenen borularla daha sağlıklı içme suyuna kavuşma imkanı bulacak. Bunun yanında yağmur suyu ve kanalizasyon alt yapı ağımızıda genişleteceğiz” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *