image

 

  Batman Üniversitesi takdir toplayan bilimsel gelişmelere imza atıyor. Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Erdem Seven, Siirt'in Şirvan ilçesi kırsalında iki yeni çekirge türünü tespit ettiklerini açıkladı. 

 Batman Üniversitesi olarak 2008 yılından itibaren alan çalışmasına yoğunluk verdiklerini söyleyen Seven, yapılan araştırmalarda Siirt’in Şirvan ilçesi kırsalında iki yeni çekirge türünü tespit ettiklerini vurguladı.

 YENİ TÜRLER ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

 Tespit ettikleri iki çekirge sürüsünün dışında yeni türler konusunda da çalışmalarının  sürdüğünü belirten Seven, “Alandaki böcek takımı içerisindeki araştırmalarımız daha çok uzmanlık alanımız olan kelebek ve güve takımı üzerine olmuştur. Çalışmalarımız daha çok kelebek ve güve takımı üzerine olsa da diğer bazı gruplar üzerine de araştırmalar yapılmıştır. Nitekim 2009 ve 2010 yıllarında yürüttüğümüz çalışmalarda, erdemi ve sirvani, iki yeni çekirge türü olarak Şirvan ilçesinden toplanarak bilim âlemine kazandırılmıştır. Şirvan’daki araştırmalarımız devam etmekle birlikte, üzerinde çalıştığımız bazı yeni türler ile Türkiye için yeni kayıtlar çalışmalarımız tamamlandıktan sonra yayınlanacaktır.” Dedi. Mahmut Aytekin

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *