image

“O’nu Oku O’nu Yaşa” ödüllü siyer yarışması 2 Şubat Pazar günü gerçekleşecek. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılan açıklamada, katılımcılardan02 Şubat Pazar Günü en geç saat 10:30’da yarışmaya girilecek merkezde hazır bulunmaları istendi. Açıklamada, “Yarışmacının yanında Kimlik belgesi, Kurşun Kalem ve Silgi ile hazır olması yeterlidir. Yarışma için giriş belgesi gerekmemektedir.” Denildi.

 

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, “Dünyevi maksatlar peşinde koşarak istek ve arzularımızın esiri olduğumuz, İslami sorumluluklarımızı ihmale uğrattığımız ve insanların ışığa koşan kelebekler misali ateşe koştuğu bir zamanda, İnsanlığın dünya ve ahiret selameti için çırpınan şefkat ve merhamet peygamberini yad etmeye, anlamaya ve yaşamaya ne kadar da muhtacız. Temeli sarsılan ailelerin, kopmaya yüz tutmuş akrabalıkların, sevginin ve birliğin yerini kin ve nefrete bıraktığı İslam aleminin, zihni bulanmış gönlü kararmışların, dertlere derman Peygambere ne kadar da ihtiyacı var. Bizler bütün benliğimizle iman ve ilan ediyoruz ki, sıkıntılarınızın, problemlerinizin en güzel çözümü, çaresi, kurtuluşunuzun şifalı reçetesi; ilâhî hükümleri icraya, ülkeyi imara, dünya düzenini kurmaya, sağlamaya memur Allah'ın tek yetkili Rasulünde, onun fedakârlıklarla, sabırla, mücadelelerle dolu örnek hayatındadır. İşte bu yüzdendir ki Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak birçok etkinliğin yanı sıra, 2012 yılından bu yana, her yıl Türkiye geneli ödüllü siyer yarışması düzenlemekteyiz. Bu yıl da  78’i İl Merkezi, 254’ü ilçeler olmak üzere toplamda 332 Merkezde  8.sini gerçekleştireceğimiz “O’nu Oku O’nu Yaşa” ödüllü siyer yarışmasına, yaşlısıyla genciyle, kadını, erkeği ve çocuğuyla hazırlanan yüzbinlerin heyecanına bir kez daha tanıklık edeceğiz inşallah.” İfadeleri kullanıldı.

 

 Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: Yarışmamıza katılan kişilere yarışma yerleri sistemde kayıtlı olan Cep telefonlarına mesaj ile gönderildi. Mesaj ulaşamayanlar ile yarışma günü farklı bir yerde bulanan katılımcılar yarışma yerini sitemizdeki bize ulaşın ( http://www.siyersinavi.com/temsilciler.html ) bölümünde bulunan il temsilcilerini arayarak öğrenebilirler. Gayemiz; “Andolsun ki Allah'ın Resulünde, sizin için uyulacak en güzel bir örnek var” ayeti gereği O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır. “Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat etmektedirler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve içtenlikle selam verin.” ayeti gereği yarışma kitabımız okundukça Peygamberin salat ve selamlarla anılmasıdır. Taptaze dimağlara Peygamber sevgisini aşılamak ve en büyük önder olduğunu ve model alınması gereken en seçkin zat olduğunu işlemektir. Onu tanıyanların daha iyi tanımasını, O’na bağlı olanların muhabbet ve bağlılığının daha da artmasına vesile olmaktır.”

MEHMET EMİN URAZ

TABLO HABERİN ALTINA GELECEK

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *