image

Oto tamir ustaları, araçların her 10 bin kilometrede bakımının yapılması, kış mevsiminde kışlık lastiklerin kullanılması konusunda araç sahiplerine tavsiyelerde bulundu.
32 yıldır oto tamirciliği yaptığını söyleyen Turan Gürsoy, "Araçların kilometreye bağlı olarak periyodik bakımları vardır. Bu bakım aracına ve araca yapılan işleme göre 10 bin ile 15 bin kilometre arasında değişebilir. Bu süreç içerisinde yağ değişimi yapılmalıdır. Sürücünün kullanımına göre 25 bin kilometrede genel periyodik bakımlar yapılır. Teker bakımı, balata bakımı özellikle kışa girildiğinde antifriz, cam suyu antifrizi bakımlarının yapılması önem arz etmektedir. Kontrollü bir şekilde araç bakımı takip edilmelidir ki araç herhangi arıza göstermesin. Ve yapılan bakımlılarla araçlar rahatlıkla kullanılabilsin." dedi.
"ARAÇLARDA KİLOMETREYE TAKILMAYIN"
Araç alırken düşük kilometre aramaktan ziyade aracın özenle kullanılmış olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Gürsoy, "Bir aracın, 'Kilometresi düşükse temizdir, kilometresi yüksekse bu araç çok yıpranmıştır.', düşüncesi kesinlikle yanlıştır. Birçok kullanıcı vardır ki aracı düşük kilometrededir ama aracı kullanılamaz hale getirmiş olabilir. Düzenli bakmamıştır, hor kullanmıştır. Bu aracın kilometresi istediği kadar düşük olsun, araç yıpranmıştır. Ama bazı kullanıcılar vardır, arabasına dört dörtlük bakar, kontrolünü yapar, aracı kullanırken dikkat eder. O araç da istediği kadar yol yapsın hiçbir sıkıntı çıkmaz. Kilometreye bakarak değil de aracın genel bakımına bakarak değerlendirmek gerekiyor." ifadelerini kullandı. AHEMET GÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *